Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 05 бер 2017 12:16

До дня народження Кобзаря запустили міжнародний флешмоб #GlobalShevchenko.

До дня народження Кобзаря запустили міжнародний флешмоб #GlobalShevchenko.До дня народження Тараса Шевченка у мережі запустили міжнародний флешмоб Global Shevchenko.

Його мета – вшанувати пам’ять великого Кобзаря, показавши пам’ятники по всьому світу та Україні, що свідчить про його визнання та любов українського народу, повідомляє "Рідна Черкащина".

Правила флешмобу дуже прості:

1) З 13 лютого до 8 березня зробіть фото/селфі біля пам’ятника Тараса Шевченка у вашому місті;

2) Опублікуйте фото на офіційній сторінці флеш-мобу, а також на своїх сторінках в соціальних мережах, обов’язково вказавши хештег #GlobalShevchenko, країну та місто, де зроблено фото. Наприклад: Львів, Україна #GlobalShevchenko або Washington, USA #GlobalShevchenko.

9 березня о 16:00 (за київським часом) організатори закликають українців по всьому світу прийти до пам’ятників Тарасу Шевченку та одночасно зачитати вірш «В казематі» (Мені однаково, чи буду…). Організатори стверджують, що це буде найбільше одночасне читання Шевченка в історії.

Нагадаємо, що загалом, в Україні та світі встановлено 1385 пам’ятників Кобзареві, з них 1256 — в Україні та 129 — за кордоном у 35 країнах. Це найбільша у світі кількість монументів, встановлених діячеві культури. В Україні найбільше пам’ятників встановлено на Прикарпатті.
Наверх