Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 27 лют 2017 16:12

Завершилася перша сесія обговорення навчальних програм базової школи.

Завершилася перша сесія обговорення навчальних програм базової школи.У першій сесії обговорення навчальних програм базової школи на порталі EdEra взяло участь 909 авторизованих користувачів, які залишили 7006 коментарів-пропозицій. За статистикою, найбільше обговорюють «Історію», «Зарубіжну літературу» та «Математику». Найменше – іноземні мови, повідомляють в МОН України.

– Пропозиції дуже різні – від глобальних змін до уточнення термінів у назвах тем. Загалом обговорення було більш ніж продуктивним, у більшості випадків модераторам вдалося зберігати дискусію у конструктивному руслі і отримати величезну кількість змістовних дописів, – зазначив координатор проекту оновлення програм Сергій Горбачов.

До 7 березня робочі групи за участі модераторів розглядатимуть пропозиції, надані коментаторами, а також працюватимуть над впровадженням компетентнісного підходу. Такі ключові компетентності, як вміння вчитися, ініціативність і підприємливість, екологічна грамотність і здорове життя, соціальна та громадянська компетентності можуть формуватися у межах усіх навчальних предметів.

Планується виокремлення в навчальних програмах таких інтегрованих наскрізних тем, як «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність».

У результаті вчителі отримають до підручника також набір навчальних матеріалів, які можна буде використовувати не лише для вивчення тем з основних предметів, а й щоб побіжно вивчати наскрізні теми. Наприклад, «підприємливість і фінансова грамотність» може даватися дитині в межах математики – задачі на вивчення відсотків можуть вчити дітей формувати власний бюджет чи вираховувати відсотки по кредиту тощо.

До 15 березня робочі групи формуватимуть новий проект програм з урахуванням пропозицій он-лайн обговорення та з наскрізними темами. Також буде створено таблицю, в якій детально пояснюватиметься, які пропозиції були прийняті, які ні й чому.

Ознайомитись та запропонувати зміни до нового варіанту програм 5-9 класів можна буде під час другої сесії он-лайн обговорення на порталі EdEra, що триватиме з 15 до 22 березня 2017 року.

Нагадуємо, що модератори виокремили п’ять основних тенденцій того, що пропонують і з чим сперечаються дописувачі в межах он-лайн обговорення програм базової школи.
Наверх