Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Надзвичайні події 05 бер 2017 12:13

Нові шахрайські схеми на Черкащині: аферисти шукають жертв за оголошеннями в інтернеті.

Нові шахрайські схеми на Черкащині: аферисти шукають жертв за оголошеннями в інтернеті.Продаж та купівля в інтернеті стає все більш популярною серед черкащан та жителів інших областей.

Однак, розміщуючи оголошення про продаж речей, можна легко втрапити до рук аферистів, пише zmi.ck.ua із посиланням на сектор комунікації ГУ НП у Черкаській області.

Випадки шахрайства в мережі частішають. Користувачі розміщують оголошення про продаж і вказують номер рахунку банківської карти, на яку покупець повинен перерахувати кошти.

Утім, існує ризик, що продавцеві можуть зателефонувати шахраї, які під видом звичайного зацікавленого покупця, що планує придбати товар, вивідують секретну інформацію. Так аферисти випитують у свої жертв пін-коди або кодове слово, яким найчастіше буває дівоче прізвище матері. Далі схема проста: за допомогою цих даних зловмисники знімають усі кошти з рахунку потерпілих.

Черкаські правоохоронці просять містян бути обачними і за жодних умов нікому не повідомляти інформацію про платіжну картку або картковий рахунок, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.

Рекомендовано для операцій з купівлі-продажу в інтернеті використовувати окремі картки з граничним лімітом. Також краще відмовитись від покупки, якщо продавець викликає підозри чи сумніви. Одним з кращих варіантів є використання тільки перевірених відомих інтернет-магазинів.
Наверх