Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 бер 2017 08:10

Найближчими місяцями Уряд презентує нову пенсійну систему.

Найближчими місяцями Уряд презентує нову пенсійну систему.Протягом найближчих місяців Уряд презентує нову пенсійну систему України, яка буде базуватися на справедливості, передбачатиме підвищення пенсій та дозволить скоротити дефіцит Пенсійного фонду.

Про це сьогодні повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання колегії Міністерства соціальної політики України, інформує прес-служба Прем’єра.

– Цього року буквально декілька місяців Уряд презентує нову пенсійну систему України, яка буде базуватися виключно на справедливості, і ця реформа буде включати у себе у тому числі підвищення пенсій. Ми вважаємо, що на сьогодні наше завдання і обов’язок – зробити все для того, щоб пенсійна система почала боротьбу з дефіцитом, – заявив Прем’єр-міністр.

На сьогодні дефіцит Пенсійного фонду становить більше 140 млрд грн при цьому більше 80% пенсіонерів живуть у бідності, зазначив Глава Уряду.

– Зміна цієї системи дасть можливість відновити справедливість, зменшити дефіцит, а в середньостроковій перспективі взагалі його побороти. Усі зменшення дефіциту будуть інвестовані у якість життя українських громадян, – зауважив він. – Людина, яка вийшла на пенсію, має бути на мінімальному рівні забезпечена належним чином, щоб не потрапити у тотальну бідність. Найголовніше – нам треба побороти бідність у нашій країні.

Говорячи про кроки щодо забезпечення справедливості у соціальній сфері, він зауважив, що одним з завдань Уряду у цьому напрямку є те, «щоб працююча людина отримала достойну заробітну плату».

З цією метою з 1 січня 2017 року Уряд удвічі збільшив мінімальну заробітну плату. Завдяки цьому рішенню 4 млн українських громадян отримали підвищену заробітну плату, зазначив Прем’єр-міністр.

Підвищення мінімальної заробітної плати також стимулювало позитивні зміни у приватному секторі, зокрема щодо детінізації та реального підвищення заробітних плат, наголосив він.

Глава Уряду зауважив, що збільшення соціальних стандартів є наслідком розвитку національної економіки.

– Логіка полягає у тому, що через розвиток національної економіки ми зможемо акумулювати достатні ресурси для того, щоб провести необхідні зміни і реформи, спрямовані тільки на одне завдання: маємо акумулювати ресурси, кошти у якість життя українських громадян. Це головне наше завдання сьогодні – стати сильними економічними і соціально справедливими, – підкреслив Прем’єр-міністр.
Наверх