Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 травня 2019 08:00

Цього тижня в області утримається липнева спека

Цього тижня в області утримається липнева спекаПогоду цього тижня формуватиме антициклон. Підвищений атмосферний тиск сприятиме зменшенню хмарності, дощі будуть практично відсутні. Південні вітри підвищать нічну температуру повітря до 15..17º тепла, а в денні години за допомогою сонця вона досягне спекотних позначок 30..32º і більше відповідатиме липневому режиму погоди.

Про це повідомив начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Тепла погода зумовить більш інтенсивне прогрівання води у річках та водосховищі. Купальний сезон на Черкащині у розпалі, сьогодні температура води у Дніпрі – 21º. Проте слід пам’ятати, що відпочинок на воді має бути максимально безпечним.

Дуже теплі погожі дні утримаються до кінця травня. А от початок червня очікується нестійким, з періодичними дощами та зі значним похолоданням.

Літні дощі зазвичай інтенсивні, але нерівномірні. Приміром, минулої суботи, коли більша частина області відмічала 2-4 мм дощу, то в Чигирин і Жашкові всього за 6-9 годин випало 38 мм та 28 мм відповідно або 50-80% місячної норми. Така кількість дощу відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища І рівня небезпечності.

Дощі сприяли списанню показника пожежної небезпеки до 1 класу у Чигиринському та Жашківському районах. Надзвичайний 5 клас утримується у двох районах – Черкаському та Смілянському. Решта території області – 3 клас.
Наверх