Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство 08 бер 2017 22:58

ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.

ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.Коли з усіх ЗМІ звучать заклики про об’єднання громад, громади Мошнівського куща об’єдналась у єдиній благородній справі - справі допомоги нашій армії.

Підготовка до поїздки тривала не довго. Були, звичайно, труднощі з пальним, але світ не без добрих людей. Уже, як зазвичай, за першим телефонним дзвінком люди згуртувались, зібрали необхідні речі і гостинці. І у ніч шостого березня волонтерська команда вирушила на Схід. До тих хто чекає волонтерів завжди, до тих, хто, не шкодуючи власного життя, стоїть на передовій.

Тож усе по порядку.

З пальним допомогла громада села Мошни: було зібрано 501 грн. 40 коп. (п’ятсот гривень із яких пішло на солярку - 23 л.), Константинов Григорій, житель с.Мошни, волонтер (42 л.), Денис, добродій із м. Черкаси (15л.), Шкарбута Богдан, сільський голова с. Мошни (15 л.), Кропивник Ігор, директор ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» (20 л.). До речі, Ігорю Кропивнику за волонтерську роботу та підтримку Збройних Сил України, 7 березня було вручено подяку «Центру допомоги армії».

Гостинці із Мошен передали:
- мед (40 кг.) - Дудник Вікторія, директор ТОВ Мошнівська МТС,
- копчена курятина та ковбаса (20 кг.) ПП Панич Микола,
- яблука (60 кг.) та сухофрукти (близько 10 кг) Білокуров Геннадій, директор СТОВ «Прод комерс»,
- суху рибу передав (близько 3 кг.) житель села Острівний Володимир,
- котлети і биточки сімʼя Петрович Ірина та Володимир (дві коробки),
- Дужа Тамара, секретар сільської ради великий ящик пиріжків,
- Гуля Віта спекла 100 пиріжків,
- сімʼя Преснякових Валентина та Сергій, передали своїм названим синочкам, велику коробку гостинців,
- Константинова Леся - 200 пиріжків,
- ПП Короп Тетяна і Микола дали ковбасних і м’ясних виробів близько 20 кг., консерви, крупи і макарони,
- родина Гречухи-Гаврилюк (Леся з мамою Оленою) 2 ящики яблук, ящик пиріжків, макаронні вироби.
- Гордієнко Наталія спекла хлопцям смачних домашніх кексів,
- Коцар Лідія передала пакунок із крупами, макаронами, олією.
Настоятель Спасо-Преображенського храму села Мошни Олег Мархалевич та прихожани храму зібрали найбільшу частину гостинців, а саме: цукерки, печиво, крупи, олія, цукор, сухарики, консервація, мед (дуже багато).
Учні Мошнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, члени тренінгової групи «Вірю у себе» Корчева Софія, Хижняк Євгенія, Іванова Аліна (керівники Константинова Л. та Гордієнко Н.) та учні 6-Б класу підготували для захисників колажі та листівки із побажаннями гарного настрою та вдалого дня.

Велика подяка жителям с. Байбузи, які уже не вперше активно долучаються до волонтерської роботи. Байбузівська громада зібрала кошти та придбала набір інструментів для танкістів 24 ОМБр. Спекли 250 шт. пиріжків.
Особлива вдячність депутатському корпусу сільської ради та сільському голові с. Байбузи Лисенку Петру. Щоб заощадити волонтерське пальне, призначене для поїздки, він сам привіз гостинці у Мошни до пункту збору.
Хочу додати, що за активну волонтерську діяльність та зміцнення обороноздатності ЗСУ громада с. Байбузи та сільський голова Петро Лисенко п’ятого березня отримали подяку від «Центру допомоги армії».

Активними була і Будищенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (директор Круть Наталія). Учні, батьківська громада, учителі передали на передову гостинці та дитячі листи.

Від дитячої громадської організації «Турклуб «Альта», яка працює на базі Будищенської ЗОШ (керівники Журило Анатолій та Воронова Інна) на передову поїхали гостинці, листи і подарунки.

Догрузились питною водою у (13 каністр по 10л.) у «Центрі допомоги армії» , ще благодійники із Черкас передали 6 великих пакунків духмяного чаю.
Курченко Андрій передав своїм бойовим побратимам у 24 ОМБр, ремкомплект до автомобіля. Вергай Катерина передала своєму другу у 54 ОМБр, домашні гостинці і теплі речі.

Загрузившись, ми (Константинов Григорій і Рябчич Володимир, волонтер із Черкас) рушили. Перед виїздом на передову отець Олег благословив нас у дорогу. Молитва, настанови та благословення настоятеля храму оберігали волонтерський конвой у важкій дорозі на Схід.

Схід зустрів холодом (там набагато холодніше ніж у нас), жахливим дорогами, занепадом, розбитими будівлями, блокпостами – війною. Та все це «пейзажі» війни.

Найважливіше те, як зустрічали наш волонтерський бусик. На блокпостах приймали тепло із радістю, допомагали прокласти безпечний маршрут, проводили туди куди нам було потрібно, проте чітко виконували приписи інструкції. Молодці хлопці, знають свою справу. Ми ж їх частували гостинцями з Черкащини.

У кожному підрозділі до якого ми прибували зустрічали своїх давніх, добрих друзів. За роки війни здається, що знаєш уже кожного. Хлопці і дівчата яких знаємо уже не перший рік, а в цей раз ще і зустрілись на передовій, щиро дякували за підтримку. Як же уже багато їх у нас – дорогих і рідних. Не можна точно сказати, яка підтримка, більш цінна моральна чи матеріальна. Головне, що хлопці і дівчата відчувають тепло і любов, яке лине до них із мирних територій.

Поїздка вдалась. Все склалося добре. До кого планували, потрапили до усіх (54 ОМБр (розвідка і танкісти), 24 ОМБр, 46 ОМБр батальйон «Донбас –Україна», 93 ОМБр (наша рота).

Було дуже приємним те, що нарешті познайомились із командирами батальйонів, яким допомагаємо, і котрі хотіли особисто подякувати за підтримку і допомогу.

Заїхали із гостинцями, які Леся Константинова спеціально приготувала для земляків, у Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Там у холі висить «Лист воїнам АТО» від учнів Черкаської гімназії №1. Вражає. Зустріли нас у СЦКК, як довгоочікуваних рідних людей – тепло і дуже зворушливо.

Проводжаючи нас у дорогу керівник СЦКК генерал-майор Петренко Володимир попрохав передати вітання Голові Черкаської обласної державної адміністрації Юрію Ткаченку. Що незабаром і виконаємо.

Окрім того, бійці передавали вітання зі святом 8-го березня господиням, які наготували смаколиків.

Леся Константинова, Григорій Константинов
ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.ОБ'ЄДНАНІ УКРАЇНОЮ.
Наверх