Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 бер 2017 14:47

ГТО повертається: в уряді затвердили обов'язкові спортивні тести для молоді.

ГТО повертається: в уряді затвердили обов'язкові спортивні тести для молоді.Міністерство молоді та спорту України затвердило тести і нормативи для проведення щорічної оцінки фізичної підготовки населення України.

Про це йдеться на сайті відомства.

Оцінювання буде проводитися за чотирма рівнями фізичної підготовленості: високий, достатній, середній, низький. Ці тести стануть обов'язковими для учнів, студентів та військовослужбовців.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення України передбачає виконання особами різної статі і віку комплексу тестів і нормативів для визначення рівня їх фізичної підготовки.

Проведення тестування для учнівської та студентської молоді навчальних закладів усіх типів незалежно від форми власності, особового складу Збройних сил і інших військових формувань, правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб, є обов'язковим.

Тестування для громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, буде проводитися на добровільних засадах.

Система тестування для категорій учасників складається за видами тестів на витривалість, силу, швидкість, спритність, гнучкість, а за результатами тестування оцінювання проводиться за чотирма рівнями фізичної підготовленості: високий, достатній, середній, низький.

За радянських часів існувала схожа система - ГТО. Абрівеатура її значила: «Готовий до праці і оборони». Це була єдина програма фізкультурної підготовки в загальноосвітніх, професійних і спортивних організаціях в СРСР. Існувала з 1931 по 1991 рік. Охоплювала населення у віці від 10 до 60 років.
Наверх