Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 чер 2019 08:00

«Розжарений» червень: У вихідні на Черкащині утримається спека

«Розжарений» червень: У вихідні на Черкащині утримається спекаТакого розжареного червня на Черкащині ще не було. Середньодобова температура аномально висока, більше 10 днів перебуваємо в «обіймах» +30º, дощу не має. А температура води в Дніпрі уже вранці як «парне молоко», +27º.

Причина цього спекотного періоду – великий антициклон, який блокує проходження циклонів і атмосферних фронтів, які несуть опади і прохолоду, повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Від такої спеки страждають люди, плавиться асфальт, «закипають» автомобілі. Висихає ґрунт, рослин від висихання рятує висока вологість повітря в денні години, тривалі роси, тому навіть при денному в’ялені, в нічні години вони відновлюють баланс вологи. Все чекає дощу та послаблення спеки.

Щодо погодних планів на уїк-енд то, синоптична ситуація на Черкащині у найближчі три доби суттєво не зміниться. Атмосферні фронти в окремі періоди наближуватимуться до нашого регіону, але вони малоактивні, тому дощів не очікуються. Продовжимо знемагати від спеки, яку формує жарке та сухе повітря що надходить з нижнього Поволжжя. Найкоротші ночі дуже теплі 16-21º, а найдовші дні спекотні 30-34º.

Надзвичайна 5 класу пожежна небезпека охопила всю область, тому рятувальникам потрібно бути на поготові – зростає ймовірність лісових пожеж.
Наверх