Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 28 лип 2019 07:00

Секрети здоров'я: Кріп знижує артеріальний тиск, а селера допомагає схуднути

Секрети здоров'я: Кріп знижує артеріальний тиск, а селера допомагає схуднутиФахівці настійно рекомендують вживати свіжу зелень, в якій навіть більше корисних речовин, ніж в овочах і фруктах.

Наприклад, схуднути і очистити організм допомагають фруктово-овочеві соки і смузі з зеленню і насінням льону. На думку дієтологів, в пучку зелені міститься денна норма вітамінів і мікроелементів, а також антиоксиданти (їх більше в фіолетових листках). Хімічний склад у листової зелені схожий. У ній є солі калію, які корисні для серця і шлунково-кишкового тракту. Зелень нормалізує роботу жовчного міхура, сприяють виведенню рідини, уповільнює старіння.

Вчені з Університету Міннесоти з'ясували, що, наприклад, шпинат благотворно впливає на кишкову мікрофлору. Також він зміцнює імунітет і нерви, покращує зір, стан шкіри, волосся і нігтів, роботу серця, нормалізує рівень цукру в крові. Але захоплюватися шпинатом можна людям, схильним до утворення каменів в нирках і подагрі, так як в ньому багато щавлевої кислоти.

Петрушка нормалізує рівень цукру в крові, знімає набряки, знижує тиск, покращує зір, підвищує потенцію.

Кріп допомагає боротися з безсонням, знімає головний біль, знижує тиск. Гіпотонікам захоплюватися їм не можна, так як у них він може викликати стан слабкості і розбитості.

Кінза покращує травлення, роботу серця і стан судин, має жовчогінну, сечогінну і антисептичну дію, заспокоює нервову систему. При надмірному захопленні цієї зеленню може порушитися сон.

Щавель завдяки вмісту вітаміну С зміцнює імунітет, поліпшує стан шкіри і зубів. Однак щавлева кислота може нашкодити людям, страждаючим захворюваннями нирок, подагрою, ревматизмом.

Селера вважається продуктом з негативною калорійністю, тому вона допомагає схуднути. Багато жінок, сидячи на дієті, їдять селеровий суп. Листя селери перш застосовували як протизапальний і ранозагоювальний засіб. Як і петрушка, селера вважається продуктом, що зміцнює чоловічу силу. Вживати цей вид зелені рекомендується при депресії, гастриті, виразковій хворобі, колітах. Він допомагає виводити зайву рідину з організму.

Базилік при запорах діє як проносне, а при проносі закріплює стілець. Він корисний при простудних захворюваннях, перевтомі, анемії і авітамінозі. У давнину вважалося, що базилік здатний запобігати старінню.

Руколу рекомендується вживати при простудних захворюваннях, перевтомі, знижені гемоглобіну. Ця зелень покращує обмін речовин, стан нігтів і волосся.

Шавлія, в якій містяться урсолова і олеанолова кислоти, призупиняє розвиток ракових клітин і діє на організм як імуностимулятор.
Будь-які салатні листя (латук, романо, корн, крес, айсберг) захищають судини від утворення холестерину і зменшують ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Зелена цибуля багата каротиноїдом зеаксантином, який захищає сітківку ока від пошкоджень і допомагає поліпшити зір.
Наверх