Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 07 сер 2019 09:00

Муніципальну няню на Черкащині тепер можна замовити онлайн

Муніципальну няню на Черкащині тепер можна замовити онлайнВ Україні запрацювала електронна послуга «Муніципальна няня». Електронна послуга працюватиме на всій території  нашої держави. Черкащани можуть замовити її на Порталі адміністративних послуг області в розділі Е-сервіси.

Про це інформують у Департаменті регіонального розвитку облдержадміністрації.

«Муніципальна няня» – це урядовий проект із підтримки молодих батьків. У його межах держава компенсує частину витрат на послуги няні для дітей до 3 років. Відтепер для подачі документів на відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років не обов’язково відвідувати владні кабінети, подати документи можна в електронному вигляді.

Як і будь-яка електронна послуга, «е-Муніципальна няня» покликана заощаджувати час, зменшує корупційні ризики, а також суттєво полегшує процес подачі документів особами, що за станом здоров’я не можуть відвідати відповідний орган особисто.

Для реєстрації у програмі укладати договір можна не лише зі сторонньою людиною, а й з кимось із родичів. Єдина вимога – він чи вона мають бути зареєстровані, як ФОП або юридичною особою і платити податки. Це дасть можливість няням працювати офіційно і накопичувати стаж, а також є додатковою можливістю бабусі чи дідусю зареєструватися нянею і дістати додатковий стаж, якщо його бракує до пенсії.
Наверх