Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 24 бер 2017 19:10

Міністр розповів про накопичувальну пенсійну систему як складову комплексної пенсійної реформи.

Міністр розповів про накопичувальну пенсійну систему як складову комплексної пенсійної реформи.Реформа пенсійної системи є системним проектом, що складається з декількох етапів та триватиме принаймні декілька років. Одним з цих етапів є впровадження накопичувального рівня.

На цьому наголосив Міністр соціальної політики Андрій Рева, інформують в Міністерстві соціальної політики України.

За його словами, на сьогодні триває робота над другим етапом реформування – впровадженням кардинальних змін у солідарній системі пенсійного забезпечення.

– Солідарна система – це база, фундамент будь-якої моделі пенсійного забезпечення. Сьогодні половина коштів на виплату пенсій, а це 141 мільярд гривень, береться з державного бюджету, а не з внесків людей до Пенсійного фонду. Ми вважаємо, що цю проблему можна вирішити тільки через розширення кола платників страхових внесків, – наголосив Міністр.

Урядовець пояснив, що успішне завершення другого етапу реформи відкриє можливості для наступного кроку – впровадження накопичувальної пенсійної системи.

– Результатом стане подання відповідного законопроекту до Парламенту, яким визначатиметься механізм функціонування накопичувальної системи. Законом чітко визначатиметься державна фінансова установа, у якій будуть відкриті накопичувальні рахунки та куди спрямовуватимуться кошти. Деякі експерти пропонують спрямовувати ці кошти, наприклад, на інвестиційні проекти, або на придбання державних облігацій. Це питання дуже чутливе і опрацьовується дуже серйозно, адже ми не можемо припустити навіть найменшого ризику втрати накопичень людей, – пояснив Андрій Рева.

Він зазначив, що на сьогодні питання впровадження накопичувального рівня пенсійної системи знаходиться на стадії експертного опрацювання, і зараз проходить серйозне вивчення усіх нюансів проекту, адже закладені механізми визначатимуть успішність роботи всієї системи пенсійного забезпечення.
Наверх