Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 01 вер 2019 11:00

Сім профілактичних щеплень, які необхідні кожному школяреві

Сім профілактичних щеплень, які необхідні кожному школяревіЗагальноосвітні школи та інші навчальні заклади мають право відмовитися допускати до занять дітей, не охоплених необхідними профілактичними щепленнями.

Про це нам знову нагадують МОЗ і персонально очільниця міністерства на сторінці у «Фейсбуці».

Календарем профілактичних щеплень передбачено, що в інтересах суспільства та безпеки кожна дитина повинна пройти вакцинацію від десяти інфекційних захворювань. Насамперед тих, епідеміологічна ситуація щодо яких в Україні не з найкращих, як скажімо, кір, туберкульоз, гепатит В. Також школярам потрібні щеплення від дифтерії (і правця), кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції.

За інформацією МОЗ, безкоштовних вакцин КПК (кір, краснуха і паротит) достатньо щоб охопити усіх неімунних дітей та їх батьків. Так само як і доз для щеплення від дифтерії і правця, яке необхідно повторювати кожні десять років.

Без дотримання Календаря профілактичних щеплень, якщо батьки відмовилися вакцинувати дітей, їх можуть не допустити до занять у державних навчальних закладах.

Доречно також нагадати, що згідно з останніми оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ, захворюваність на кір знову зросла. Впродовж 31-го тижня цього року за медичною допомогою звернулося 287 громадян, у тому числі 127 дітей.
Наверх