Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне / Фотоновини / Суспільство 27 бер 2017 16:38

ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!

ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!Восени минулого року стурбовані катастрофічним екологічним станом річки Вільшанка жителі села Мошни за ініціативи сільського Голови Богдана Шкарбути звернулися до органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій з проханням невідкладно втрутитись у вирішення екологічної проблеми не лише нашого села, а і всіх населених пунктів, розміщених біля Вільшанки.

Головною вимогою підписантів було забезпечення виконання систематичного відкриття металевих загороджувальних стінок Лозівської насосної станції в межовий (осінньо-весняний) період для можливості поновлення природної течії річки та, як наслідок, природного самоочищення її русла.

Відкрите звернення підписали Голова села Мошни Богдан Шкарбута, депутати Мошнівської сільської ради, депутати Черкаської районної ради Володимир Шимановський і Ірина Петрович і більше тисячі мошнівчан.

Велику, дієву підтримку громадської ініціативи сільському голові надали ГО «Об’єднання бійців-реформаторів" і безпосередньо його керівник, наш земляк Сергій Лугеря та очільник Громадської ради при Черкаській обласній державній адміністрації Євген Глєбов.

І от, в результаті майже піврічної боротьби, було здобуто таку важливу екологічну перемогу!

Кінець березня ознаменувався відкриттям шлюзів насосної станції на межовий період, і Вільшанка ожила! Річка отримала рух води, природну течію в води р. Дніпро. Застояна десятеліттями вода (останнього разу шлюзи відкривалися в 1996 році), змінюється на нову з джерел що живлять річку. Зайшла дніпровська риба, що, в свою чергу, за декілька років, повинна спожити надлишок планктону та водорослів. Підрозділи рибоохорони знову, за багато років, згадали за існування р. Вільшанка, відновивши її патрулювання (вже є не один спійманий "бракоша"), а рибалки-любителі знову можуть отримувати задоволення від дозволених вудки та спінінга.

Сільський Голова с. Мошни та вся Мошнівська громада щиро дякують всім, хто долучився до вирішення такої важливої для села проблеми.
ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!ЕКОЛОГІЧНА ПЕРЕМОГА ГРОМАДИ!
Наверх