Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 25 вер 2019 10:00

Стало відомо про приховану шкоду зубних паст

Стало відомо про приховану шкоду зубних пастВибрати зубну пасту на смак і на колір в наші дні дуже легко. Багато хто з них так привабливо виглядає і смачно пахне, що самі просяться в рот.

Але медики попереджають: використовувати пасту слід в строго помірній кількості і не захоплюватися чищенням зубів понад міру. У цьому засобі гігієни, як з'ясовується, таїться прихована загроза для здоров'я.

Якщо вірити виробникам зубної пасти, їх продукт не порушує ніяких санітарних і медичних норм і вимог. Але якщо хтось любить чистити зуби з великою порцією пасти, то з часом ця звичка може обернутися проти нього самого. Причина - речовини, які містяться в пасті. Виявляється, серед них є такі, які не вимиваються.

У більшості зубних паст міститься фтор, який має здатність роками скупчується в кістках людини. В результаті це може привести до значного послаблення імунної системи, а також стати серйозним чинником виникнення нейро-розладів, порушень роботи шлунку, суглобів.

Також при виробництві зубних паст використовується лаурил сульфат натрію, завдяки якому паста набуває властивості добре пінитися. Цей хімікат також може накопичується з часом, але вже у внутрішніх органах, що висушує їх слизову оболонку. Крім того, є відомості, що ця речовина негативно діє на репродуктивну функцію у чоловіків.

Часто в пасти додають і антибактеріальні добавки, покликані позбавляти від шкідливих бактерій. Подібні компоненти дійсно можуть згубно впливати на патогенні мікроорганізми, проте в той же час здатні якісно міняти і мікрофлору ротової порожнини.
Наверх