Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне 26 вер 2019 14:00

ДОРОЖНІ ВІЙНИ: ГОЛОВА СЕЛА МОШНИ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ СТВОРЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ДОРІГ НА ЧЕРКАЩИНІ

ДОРОЖНІ ВІЙНИ: ГОЛОВА СЕЛА МОШНИ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ СТВОРЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ДОРІГ НА ЧЕРКАЩИНІ24 вересня в Черкаській обласній державній адміністрації відбулося засідання Громадської ради при Черкаській ОДА, на якому було обговорено питання створення стратегії розвитку інфраструктури доріг в області, їх утримання та ремонту.

Основною темою обговорення стала незадовільна робота служби автомобільних доріг в частині ефективності планування робіт, коштів, ефективності їх використання.

На засіданні були присутні перший заступник Голови ОДА Борис Лебедцов, заступник Голови ОДА Віктор Карпенко, посадовці Департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення ОДА, служб-утримувачів доріг, представники громадських організацій області.

Варто відзначити, що Служба автомобільних доріг області (балансоутримувач доріг державного значення на Черкащині) і її керівник Владислав Демиденко проігнорували представницьке зібрання.

Єдиним керівником органу місцевого самоврядування, що взяв участь в обговоренні проблеми доріг став Голова села Мошни Богдан Шкарбута, який детально, систематизуючи інформацію, акцентував увагу на проблемі Черкаського району загалом, і утримання та ремонт доріг державного значення Р-10 та Т-24-03, які проходять територіями сіл Мошнівського куща, зокрема.

Богдан Вікторович наголосив на тому, що на ремонт та утримання дороги Т-24-03 САД не закладає коштів з 2014 року, чиновники служби не йдуть на співпрацю з місцевими громадами, що призводить до абсурдності в проектній документації (так, при плануванні будівництва з'їздів з щойно відремонтованої частини дороги Р-10 в с. Мошни виявились відсутніми заїзди до важливих об'єктів соціальної інфраструктури - пожежної станції, швидкої допомоги, Будинку культури та ін.).

Нові очільники області отримали значний запас інформації для роздумів, планування та прийняття рішень, та повідомили присутніх про значне збільшення дорожнього фонду на 2020 рік, включення до переліку фінансування і наболілу для жителів сіл Мошнівського куща дорогу Т-24-03 "Черкаси-Жашків-Орадівка". А наявні пропозиції присутніх в обговоренні після опрацювання будуть враховані при формуванні нової стратегії розвитку дорожнього господарства області на 2021-27 роки.
ДОРОЖНІ ВІЙНИ: ГОЛОВА СЕЛА МОШНИ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ СТВОРЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ДОРІГ НА ЧЕРКАЩИНІДОРОЖНІ ВІЙНИ: ГОЛОВА СЕЛА МОШНИ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОБГОВОРЕННІ СТВОРЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ІНФРАСТРУКТУРИ ДОРІГ НА ЧЕРКАЩИНІ
Наверх