Інформація / Здоров'я / Устименко Олег
25 лют 2020 13:00
Споживання капусти рятує від раку, - вчені
Доктор Кріс Ширінг з Імперського коледжу Лондона зазначає, що «навіть без генетичних факторів ризику дієта, позбавлена продуктів з сімейства капустяних, може привести до раку товстої кишки».
Речовина індол-3-карбінол (I3C), яке міститься в брокколі, кольрабі, брюссельській капусті і ріпі, запобігає розвитку раку товстої кишки. Це показала робота вчених з Лондонського інституту Френсіса Кріка, результати якої опубліковані в журналі Immunity.
Нове дослідження - це перше докази того, як I3C в з'єднанні з білком AHR захищає кишечник від запалення і розвитку раку. AHR - це рецептор ароматичних вуглеводнів, функція якого - збирати сигнали навколишнього середовища і передавати їх імунним клітинам. Ці сигнали важливі для захисту травного тракту від запалення. Також цей білок допомагає витягувати поживні речовини з їжі.
Доктор Кріс Ширінг з Імперського коледжу Лондона зазначає, що «навіть без генетичних факторів ризику дієта, позбавлена продуктів з сімейства капустяних, може привести до раку товстої кишки».
Керівник дослідницької групи в Інституті Френсіса Кріка, доктор Бригіта Стокінгер, і її колеги з'ясували, що у лабораторних мишей, що споживали синтетичну їжу, з'явилася пухлина товстої кишки протягом 10 тижнів. Миші, яких годували зернами і злаками, залишилися здорові.
Речовина індол-3-карбінол (I3C), яке міститься в брокколі, кольрабі, брюссельській капусті і ріпі, запобігає розвитку раку товстої кишки. Це показала робота вчених з Лондонського інституту Френсіса Кріка, результати якої опубліковані в журналі Immunity.
Нове дослідження - це перше докази того, як I3C в з'єднанні з білком AHR захищає кишечник від запалення і розвитку раку. AHR - це рецептор ароматичних вуглеводнів, функція якого - збирати сигнали навколишнього середовища і передавати їх імунним клітинам. Ці сигнали важливі для захисту травного тракту від запалення. Також цей білок допомагає витягувати поживні речовини з їжі.
Доктор Кріс Ширінг з Імперського коледжу Лондона зазначає, що «навіть без генетичних факторів ризику дієта, позбавлена продуктів з сімейства капустяних, може привести до раку товстої кишки».
Керівник дослідницької групи в Інституті Френсіса Кріка, доктор Бригіта Стокінгер, і її колеги з'ясували, що у лабораторних мишей, що споживали синтетичну їжу, з'явилася пухлина товстої кишки протягом 10 тижнів. Миші, яких годували зернами і злаками, залишилися здорові.