Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 25 лют 2020 13:00

Споживання капусти рятує від раку, - вчені

Споживання капусти рятує від раку, - вченіДоктор Кріс Ширінг з Імперського коледжу Лондона зазначає, що «навіть без генетичних факторів ризику дієта, позбавлена ​​продуктів з сімейства капустяних, може привести до раку товстої кишки».

Речовина індол-3-карбінол (I3C), яке міститься в брокколі, кольрабі, брюссельській капусті і ріпі, запобігає розвитку раку товстої кишки. Це показала робота вчених з Лондонського інституту Френсіса Кріка, результати якої опубліковані в журналі Immunity.

Нове дослідження - це перше докази того, як I3C в з'єднанні з білком AHR захищає кишечник від запалення і розвитку раку. AHR - це рецептор ароматичних вуглеводнів, функція якого - збирати сигнали навколишнього середовища і передавати їх імунним клітинам. Ці сигнали важливі для захисту травного тракту від запалення. Також цей білок допомагає витягувати поживні речовини з їжі.

Доктор Кріс Ширінг з Імперського коледжу Лондона зазначає, що «навіть без генетичних факторів ризику дієта, позбавлена продуктів з сімейства капустяних, може привести до раку товстої кишки».

Керівник дослідницької групи в Інституті Френсіса Кріка, доктор Бригіта Стокінгер, і її колеги з'ясували, що у лабораторних мишей, що споживали синтетичну їжу, з'явилася пухлина товстої кишки протягом 10 тижнів. Миші, яких годували зернами і злаками, залишилися здорові.
Наверх