Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 22 кві 2017 09:38

СЬОГОДНІ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ.

СЬОГОДНІ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ.Міжнародний день Землі 2017 - це воістину глобальне і широкомасштабне свято людей, чистої Землі та її природних ресурсів. Це день нагадування про безцінну значущість нашої планети для людства.

Традиція відзначати 22 квітня День Землі з'явилася в далекому 1970 році в Америці. А статус міжнародного день Матері-Землі (International Mother Earth Day) отримав уже в 2009 році на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Головуючий тоді Мігель д'Еското Брокман заявив, що проголошення всесвітнього дня Землі показує всім людям, що наша планета є загальним домом, без якого неможливе життя. А тому, щоб підтримувати необхідний і розумний баланс між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішніх і майбутніх поколінь людей, необхідно всіляко сприяти гармонії з природою і планетою Земля.

Загальновизнаний у більшості країн термін "Мати-Земля" показує залежність між планетою, її екосистемами і людьми. І основна мета цього дня − привернення суспільної уваги до проблем навколишнього середовища і Землі в цілому. Тема Міжнародного дня Землі в 2017 році − "Грамотність у питаннях екології та клімату".

Це день, коли Земля стає, нарешті, об'єктом загальної уваги. У День Землі проводяться різні екологічні заходи. І кожна людина від малого до великого може взяти активну участь у покращенні життя на ній − наприклад, прибрати територію біля будинку, якось упорядкувати, посадити дерева, квіти тощо. А вчені всіх країн традиційно збираються в цей день за круглим столом для вирішення серйозних екологічних проблем, які загрожують планеті, і охорони навколишнього середовища.

І тільки на перший погляд здається, що тобі не під силу хоч щось зробити для збереження своєї планети. Економія води і світла, правильно утилізована батарейка і навіть викинутий в урну, а не повз неї, пластиковий стаканчик − якщо кожен із нас замислиться про це хоча б раз на день, Земля стане чистішою.
Наверх