Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 лют 2020 06:00

В області панує зимна погода

В області панує зимна погодаПісля відносного спокою та аномального тепла, погода змінилася на сніжну та морозну. Завдяки південному циклону по області утворився сніговий покрив, висотою 1-7 см, почалося промерзання ґрунту та утворення льодових явищ на водних об’єктах. Наразі Черкащина перебуває у морозній смузі. Морози посилюються на фоні вітру.

За словами начальника обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, в атмосфері над Україною встановився міцний північний повітряний потік, який закачує і на черкащину повітряні маси з полярних широт. З віддаленням циклонів далі на схід, хмари зникають. А це додаткові умови для вихолоджування повітря в нічні години. тому температура, особливо на ранок може знизиться до 10-12º морозу, а вдень посилений північний вітер не дозволить їй піднятися вище 2-4º морозу. на дорогах зберігатиметься ожеледиця. На фоні посиленого вітру дія морозів посилюється на 50-70%. Так при вітрі 10 м/с, мороз в 10º сприймається, як -15º.

Вдень у неділю, з приходом західного антициклону, вітер стихне і зміниться на південний, з’являться ознаки відлиги. Надалі, з 11 лютого, вихід нового атлантичного циклону зумовить хмарну, вітряну та вологу погоду з позитивним фоном температур.
Наверх