Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 лют 2020 13:00

На Черкащині триває інспекційна кампанія з подолання незадекларованої праці

На Черкащині триває інспекційна кампанія з подолання незадекларованої праціЗ 10 лютого 2020 року в Черкаській області стартував черговий етап виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами – інспекційна кампанія. Інспектори праці Управління протягом 10-21 лютого 2020 року проведуть перевірки роботодавців, які використовують працю найманих працівників.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Як відзначила начальник Управління Олена Лазарєва, протягом 10-21 лютого фахівцями Управління будуть проводитися заходи державного нагляду (контролю) у всіх населених пунктах області.

«У черговий раз закликаю роботодавців офіційно оформити трудові відносини з працівниками. У разі виявлення інспектором праці незадекларованих працівників винних осіб буде притягнено до відповідальності», – наголосила Олена Лазарєва.

Фахівці Управління спільно з працівниками Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Головного управління Державної податкової служби в Черкаській області особливу увагу приділять роботодавцям, які мають невідповідність орієнтовної кількості працівників, що встановлено під час інформаційно-роз’яснювальних заходів, даним Реєстру застрахованих осіб і в яких відсутня позитивна динаміка щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками після здійснених інформаційних заходів.

Управління закликає роботодавців не очікувати перевірок – оформити трудові відносини з працівниками. За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) штраф для роботодавців становить 10 розмірів мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.
Наверх