Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 09 бер 2020 13:00

Через дефіцит опадів Черкащині загрожує погіршення екологічної ситуації на водоймах

Через дефіцит опадів Черкащині загрожує погіршення екологічної ситуації на водоймахЧерез відсутність снігового покриву на Черкащині спостерігається низька водність річок. Цьогорічна ситуація з водопіллям на Черкащині складна, що в подальшому може призвести до гідрологічної посухи влітку, несприятливої водогосподарської та екологічної ситуації.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Нині водність річок низька та дуже низька. Єдині снігозапаси, які можуть поліпшити ситуацію - це на території Білорусії та Росії, які є основними площами водозабору Верхнього Дніпра та Десни. Але на сьогодні вони практично відсутні. Схожої ситуації чи адекватного аналогу за значеннями і процесами формування усіх чинників водопілля в області ще не було.

Висока ймовірність формування поточного року низького весняного водопілля може мати істотні й довготривалі негативні наслідки. Серед них - забезпечення водою населення і водоємких секторів економіки в літньо-осінній період. У разі спекотної і сухої погоди влітку, маловоддя весняного періоду може перейти в маловоддя (гідрологічну посуху) літа-осені.

А при дефіциті водних ресурсів погіршується і екологічна ситуація на водних об’єктах області. Тому підприємствам та водогосподарським організаціям, що займаються водопостачанням та водокористуванням необхідно раціонально використовувати воду, а населенню - зменшувати застосування побутової хімії, облаштувати біоочистку стічних вод у приватному секторі.
Наверх