Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство 21 лют 2020 07:00

У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (ФОТО)

У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (ФОТО)Після подій на Майдані Україна живе іншим життям, іншими цінностями, після тих подій, які розділили історію нашої країни на «до» і «після».

Основною рушійною силою на Майдані була молодь і студентство. Саме вони змусили змінюватися все суспільство. Уболівання за подальшу долю України, за її соборність і державну незалежність консолідувало країну. Найбільш жорстоке протистояння відбулося 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів загинула майже сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня.

З метою віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстоювали національні інтереси і європейський вибір нашої держави, бібліотекарі сільської бібліотеки у бібліотеці провели урок мужності «Патріотам України - світла пам'ять», де усі присутні разом відновлювали хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадували поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, спільно виконували Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшановували пам’ять полеглих.

Доречним доповненням заходу у музеї Т.Г.Шевченка була організована книжкова виставка «Небесна сотня. Герої не вмирають», а також проведена патріотична година, де присутні читали вірші.

Нашому поколінню випала неабияка честь жити поряд з Героями, мати змогу підтримати їх та допомогти. Це повинно стати обов'язком для кожного із нас. Тільки в єднанні можна здолати будь-які незгоди, навіть ті, що здаються нездоланими.

Мошнівська сільська бібліотека
У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ (ФОТО)
Наверх