Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне / Економіка 30 кві 2017 10:52

З 1 ТРАВНЯ УКРАЇНЦІ ОТРИМУВАТИМУТЬ ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ ЗА ОНОВЛЕНОЮ ПРОГРАМОЮ.

З 1 ТРАВНЯ УКРАЇНЦІ ОТРИМУВАТИМУТЬ ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ ЗА ОНОВЛЕНОЮ ПРОГРАМОЮ.З 1 травня 2017 року в Україні діятиме оновлена програма житлових субсидій.

На основі змін, у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон, пише Teplo.gov.ua.

Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно буде лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

Збільшується соціальна норма для непрацездатних.


Для пенсіонерів, інвалідів, інших людей, які не працюють з об’єктивних причин, Уряд збільшує соціальну норму, за якою надається житлова субсидія.

Якщо в помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується з 49 кв. м. до 75 кв. м.

Нововведення на користь тих, хто проживає у садовому будинку.


Багато людей не зареєстровані, але проживають у садових будинках чи дачних кооперативах і сплачують комунальні послуги. Раніше такі люди не могли претендувати на субсидію, позаяк не мали там офіційної реєстрації.

З травня 2017-го за рішенням Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при управліннях соцзахисту, такі сім’ї зможуть оформлювати субсидію, яка фінансуватиметься за рахунок місцевих бюджетів.

Зміни в опалювальний період.


Якщо раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня і перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то у 2017-2018рр. для користувачів централізованого опалення залишається прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади, а для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія нараховується з 15 жовтня до 15 квітня.

Кому повторно необхідно подавати документи на оформлення субсидії?


Заяву і Декларацію про доходи заново треба подавати сім’ям, які:

- орендують помешкання;
- мають зміни у складі сім’ї: хтось прописався чи виписався;
- хочуть отримати субсидію на тверде паливо.

Про що потрібно повідомляти фахівців соцзахисту?


Протягом місяця отримувачі субсидії повинні повідомляти органи соціального захисту населення про наступні зміни:

- складу зареєстрованих у житлі: хтось виписався чи прописався;
- соціального статусу членів сім’ї: хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером;
- про здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тисяч гривень;
- набору комунальних послуг: відмовилися від централізованого палення і перейшли на індивідуальне чи навпаки.
Наверх