Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 03 травня 2017 14:59

Чи є альтернатива для проходження строкової військової служби?

Чи є альтернатива для проходження строкової військової служби?Чи є альтернатива для проходження строкової військової служби?

На це питання Сільським обріям відповів начальник відділу цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та виявлення корупції апарату Черкаської райдержадміністрації Ігор Троценко.

"Відповідно до ст. 2 Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» право на альтернативну службу мають громадяни, виконання військового обов’язку якими суперечить їхнім релігійним переконанням і які належать до релігійних організацій, що діють згідно із законодавством України, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Вам потрібно було за два місяці до початку призову особисто подати письмову заяву і документи, що підтверджують істинність ваших релігійних переконань, до відповідального за військовий облік та реєстр військовозобов’язаних у сільській раді або у кабінет №129 управління праці та соціального захисту населення адміністрації. Таку заяву розглядатимуть протягом календарного місяця. Потім рішення комісії про направлення на альтернативну службу або про відмову протягом п’яти календарних днів надішлють вам і у військовий комісаріат, де ви перебуває на обліку.

Отримавши рішення, ви повинні звернутися протягом п’яти календарних днів до військового комісаріату для проходження призовної комісії на альтернативну службу. Протягом періоду проведення призову на строкову військову службу з урахуванням рішення призовної комісії та наявності вільних робочих місць на підприємствах, в установах та організаціях, діяльність яких передовсім пов’язана із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, захистом довкілля, будівництвом, житлово-комунальним та сільським господарством, а також у патронажній службі в організаціях Товариства Червоного Хреста України, комісія приймає рішення про конкретне місце проходження вами альтернативної служби, а також видає відповідне направлення встановленої форми. З ним ви повинні з’явитися на конкретний об’єкт та стати на облік.

Важливо, що призовник повинен сумлінно виконувати обов’язки альтернативної служби, щоб відповідне рішення не було переглянуто, а самого призовника притягнуто до відповідальності."
Наверх