Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 03 бер 2020 07:00

Перший тиждень весни порадує аномальним теплом

Перший тиждень весни порадує аномальним тепломБерезень підхопив від лютого курс на тепло і не збирається щось змінювати. Середня добова температура на початку місяця перевищує кліматичну норму на 5-6º і надалі обіцяє зростати. За прогнозом, аномальне тепло, яке поки що розбавляє сильний вітер, буде наростати. Західний циклон, який продовжує долати опір антициклону зі сходу, цей процес супроводжується сильним вітром.

Про погоду на тиждень розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У найближчі три дні до Черкащини з південними вітрами надійдуть теплі повітряні маси із Середземномор’я. Температурний фон зросте на 4-6º. Вітер дещо стихне.

Вже завтра очікується підвищення денної температури до 8-13º. Ніч також буде досить теплою, 2-4º тепла. Сьогодні вночі місцями по області можливий невеликий дощ. найтепліше буде у середу до 13-18º тепла.

Надалі, до кінця робочого тижня суттєвих опадів не очікується, тепло утримається. Найближчі 3 дні середній температурний фон досягне та перевищить 8º, що дозволяє сподіватися на раннє закінчення опалювального сезону. Адже вже в середу-четвер середньодобова температура прогнозується 12º та 10º відповідно.

Неінтенсивні похолодання всередині місяця не порушуватимуть загальну тенденцію наростання тепла.
Наверх