Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 24 бер 2020 06:00

Кабмін ухвалив рішення про запровадження на Черкащині надзвичайної ситуації

Кабмін ухвалив рішення про запровадження на Черкащині надзвичайної ситуаціїНа Черкащині 22 березня зафіксували перший лабораторно підтверджений випадок інфікування коронавірусом. Регіональна комісія ТЕБ та НС під час сьогоднішнього засідання ухвалила рішення про введення в області надзвичайної ситуації. Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні погодив запровадження надзвичайної ситуації Черкаській області з метою запобігання поширенню COVID-19.

Епідемічну ситуацію попередньо класифіковано як медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня.

Наразі режим надзвичайної ситуації встановлений вже в 9 областях.

Що це означає для черкащан:

1. Усі заборонні заходи, які передбачає введення надзвичайної ситуації, передбачені раніше Постановою Кабміну;
2. Згідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 17.03.2020 додатково крім обмежень, передбачених Постановою КМУ, заборонено:

- доступ сторонніх осіб до інтернатних закладів та установ соціального захисту, в яких люди проживають на постійній основі;
- обмежено проведення засідань робочих груп, нарад із залученням посадових осіб інших відомств, установ та організацій, представників громадськості тощо. Запропоновано планувати їх участь у таких заходах у режимі віддаленого доступу, відеоконференцій, без відвідування адміністративних приміщень;
- обмежено службові відрядження працівників в межах України та області, використання громадського транспорту.

3. Згідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 23.03.2020 № 9 заборонено:

- обмежено на період карантину доступ відвідувачів поліклінік, лікувальних закладів;
- введено обмеження щодо перебування відвідувачів в торговельних приміщеннях із розрахунку: 1 особа на 10 м2 торгових площ.

"Хочу заспокоїти черкащан: дамба не перекриватиметься, рух автомобілів із інших міст та областей не забороняється. Ситуація на сьогодні дозволяє не вводити більш жорсткі заходи безпеки, але ми готові до будь-яких сценаріїв, які диктуватимуть обставини", – прокоментував голова Черкаської ОДА Роман Боднар.
Наверх