Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 травня 2017 01:16

Гройсман: Пенсійна реформа розширить список професій із достроковою пенсією

Гройсман: Пенсійна реформа розширить список професій із достроковою пенсієюПрем'єр Володимир Гройсман заявляє, що законопроект про пенсійну реформу існує і буде розглянутий на засіданні Національної ради реформ.

Про це він сказав в ефірі ICTV в понеділок.

"Ми почали з презентації, цивілізованої презентації, "білої книги", так би мовити, стратегії або концепції, вона повністю описана в повноцінний законопроект, законопроект є", - повідомив Гройсман.

При цьому він зазначив, що наступним етапом є розгляд реформи на засіданні Нацради реформ, а також проведення переговорів з народними депутатами з питання реформи.

Крім того, Гройсман заявив, що пенсійна реформа передбачає розширення списків професій, які мають право на достроковий вихід на пенсію.

"У нас є шкідливі професії, наприклад, шахтарі або сталевари, які не можуть працювати 25 років у печі, там зовсім інші умови і зовсім інші наслідки щодо здоров'я працівників. Так ось, є такі, список 1 і список 2, в минулому році вони були трохи скорочені, але зараз ця реформа дає нам можливість ці списки не просто зберегти, а й розширити", - сказав глава уряду.

Він зазначив, що спеціальні пенсії будуть збережені щодо військових, зважаючи їхні заслуги із захисту Батьківщини.
Наверх