Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Черкаський район. Новини 31 лип 2020 10:00

"Питання про закриття чи оптимізацію не існує": Керівники Черкаського району запевняють, що лікарня в Мошнах працюватиме й надалі

"Питання про закриття чи оптимізацію не існує": Керівники Черкаського району запевняють, що лікарня в Мошнах працюватиме й надаліГолова Черкаської районної ради Олексій Собко спільно з головою райдержадміністрації Володимиром Клименком здійснили робочу поїздку до комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни».

Основна мета – ознайомлення з роботою підприємства в умовах проведеної реорганізації, забезпечення медичними препаратами та необхідним обладнанням, фінансуванням Національною службою здоров’я України. Обговорено було також перспективи діяльності лікарні після завершення адміністративно-територіальної реформи.

Спочатку зустрічі голова районної ради Олексій Собко поцікавився, чи повністю відновлено роботу закладу та які заходи вжито після виявлення у працівників лікарні вірусу COVID – 19. Директор Олександр Кізян повідомив, що лікарня повністю продезінфікована, всі працівники пройшли ПЛР-тестування і отримали негативні результати. Звичайно, підозра на COVID мала негативні наслідки на лікувальний процес та відвідуваність хворими лікарні. Та нині лікарями надаються всі послуги, а перед наданням стаціонарної допомоги пацієнтам проводиться ПЛР-тестування.

Потім учасники робочого візиту ознайомилися з роботою закладу: побачили, як організовано процес надання медичних послуг у приймальному та стаціонарному відділеннях, у кабінеті ультразвукової діагностики, оглянули рентгенкабінет тощо. Відзначено, що за останні 4 місяці проведено 16 оперативних втручань; лікарня придбала сучасний апарат штучної вентиляції легень. Облаштовано серверну необхідною комп’ютерною технікою та програмним забезпеченням, що дає змогу вести електронну медичну карту пацієнта, зберігати інформацію про хворого, процес його лікування та іншу важливу інформацію. Кабінет забезпечений Інтернетом, двома незалежними лініями McLaut та Укртелеком. Наступним кроком буде виписування електронних лікарняних листків непрацездатності.

Опісля керівники району оглянули котельню та обговорили питання теплозабезпечення приміщень. За словами Олександра Кізяна, необхідно ще провести повірку газових лічильників, налаштувати автоматичне обладнання, забезпечити котельню додатковим автоматичним обладнанням. На ці роботи потрібно спрямувати 85,0 тисяч гривень.

Підбиваючи підсумки робочого візиту, голова районної ради Олексій Собко наголосив, що питання про закриття чи оптимізацію КНП «Черкаська районна лікарня с. Мошни» не існує. Лікарня надає необхідні послуги мешканцям громади, а отже, має працювати і надалі.
Наверх