Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне 17 сер 2020 11:55

«НЕ СЛОВОМ, А ДІЛОМ! П’ЯТЬ РОКІВ З ЖИТТЯ МОШЕН»: ЧАСТИНА ТРЕТЯ «ЗРОБИМО НАШЕ СЕЛО ЧИСТИМ І КРАЩИМ!»

«НЕ СЛОВОМ, А ДІЛОМ! П’ЯТЬ РОКІВ З ЖИТТЯ МОШЕН»: ЧАСТИНА ТРЕТЯ «ЗРОБИМО НАШЕ СЕЛО ЧИСТИМ І КРАЩИМ!»Проблема сміття актуальна для будь-якої якої громади і потребує постійного вирішення. Зважено і відповідально підійшли до цього питання п’ять років тому і в Мошнах.

Було впорядковано всі стихійні сміттєзвалища на території села, впроваджено адміністративну відповідальність за несанкціоноване засмічення (тільки цього року було виявлено чотирьох порушників, на яких накладено штрафи в розмірі від 501 до 1500 грн). Також запроваджено сортування сміття: 32 сортувальних баки встановлені в різних куточках села.

Та головне – було налагоджено регулярний централізований вивіз твердих побутових відходів від осель мошнівчан.

Кілька цікавих цифр: в місяць на полігон вивозиться в середньому 80 кубів сміття, в рік – 960 кубів, а це, на хвилиночку, рівень п’ятиповерхового будинку.

При цьому, Мошни залишаються єдиним селом на Черкащині, де ось уже майже п’ять років послуги з вивезення сміття є абсолютно безкоштовними для селян. Все завдяки соціальному партнерству, яке вдалося налагодити Голові села Богданові Шкарбуті з одним із найпотужніших місцевих підприємств – ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» компанії «Фрау Марта» (директор – Ігор Кропивник).

Як результат – чисті ліси, береги, території…
«НЕ СЛОВОМ, А ДІЛОМ! П’ЯТЬ РОКІВ З ЖИТТЯ МОШЕН»: ЧАСТИНА ТРЕТЯ «ЗРОБИМО НАШЕ СЕЛО ЧИСТИМ І КРАЩИМ!»«НЕ СЛОВОМ, А ДІЛОМ! П’ЯТЬ РОКІВ З ЖИТТЯ МОШЕН»: ЧАСТИНА ТРЕТЯ «ЗРОБИМО НАШЕ СЕЛО ЧИСТИМ І КРАЩИМ!»
Наверх