Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини 30 сер 2020 10:41

У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)

У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Саме такою вирішальною та доленосною датою і стало 18 січня 2015 року, коли сумна звістка про загибель нашого односельця, друга, товариша, знайомого та незнайомого Максима Преснякова облетіла кожну оселю. Це була, не тільки сумна звістка, а повне розуміння кожним з нас, що на нашій землі дійсно війна. Не книжкова та видумана, а справжня зі своїми кривавими жорнами. І саме Максиме, наш молодий красивий односелець був вибраний Богом тим посланцем, що донесе до тисяч із нас це розуміння.

На честь Максима названа одна з центральних вулиць села, започатковано святкування Дня військової розвідки, створено дві шкільні військово-патріотичні команди «Нічні кажани» та «Пресняківці», які достойно захищають та відстоюють славу школи та села.

29 серпня в Україні відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. І саме в цей день пам’яті у Мошнах відкрили меморіальну дошку на честь нашого односельця, офіцера Збройних сил України, командира розвідроти 93-ї ОМБр Максима Преснякова, який віддав життя за свободу, незалежність та суверенітет України.

В цей день на центральній площі села Мошни зібрались односельці, друзі, знайомі, рідні Максима, представники районної влади.

Ініціювали та посприяли виготовленню та встановленню меморіальної дошки Голова села Мошни Богдан Шкарбута, депутати Черкаської районної ради Володимир Шимановський і Олександр Муцалханов, депутатський склад Мошнівської сільської ради.

Відкрили меморіальну дошку батьки та брат Максима. Протоієрей Спасо-Преображенського храму Олег Мархалевич провів обряд освячення.

Віддали шану присутні і всім захисникам України, що загинули, захищаючи Україну, і особливо нашим землякам Максиму Преснякову, Анатолію Синчаку та Олександрові Сабаді.

Після урочистих заходів відбулося покладання квітів на могилу Максиму Преснякова.
У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)У МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (ФОТО)
Наверх