Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 24 вер 2020 08:00

У школах старшокласників вчитимуть підприємництву

У школах старшокласників вчитимуть підприємництвуШкільний навчальний предмет про підприємництво для учнів старших класів планує впровадити Міністерство цифрової трансформації.

Найближчими роками Мінцифри планує відкрити центри підтримки підприємництва “Дія.Бізнес” у всіх містах, про це повідомила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

“Ми в Мінцифри плануємо запустити цього року факультативний предмет про підприємництво для школярів 10-11 класів. Я сподіваюся, що наприкінці цієї осені ми зможемо це зробити. Цього року ми плануємо ще кілька відкриттів. Наступні два відкриття – Миколаїв і Черкаси. Ще десяток центрів у нас перебувають у роботі. Ми плануємо покрити практично всі міста такими центрами”, – сказала вона.

У серпні Міністерство цифрової трансформації заявило про плани ввести в українських університетах курс “Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами” в рамках проєкту “Підприємницький університет”.

Також Міністерство освіти та науки розробило проєкт Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки та план заходів щодо її реалізації. Станом на вересень 2020 року, було відкрито 633 інклюзивно-ресурсних центри, а минулого навчального року в 35,14% шкіл були інклюзивні класи.
Наверх