Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 11 гру 2020 11:00

Сім способів позбутися цукрозалежності

Сім способів позбутися цукрозалежностіЕксперти назвали сім способів позбутися цукрозалежності.

Спіть вісім годин вночі, щоб стримувати апетит


Думка, що перші години сну найсолодші, не позбавлені підстав. Якщо не висипатися як слід, організм не відпочиває, і маса тіла може збільшитися. Поганий сон викликає зміни рівня гормонів лептину та греліну, контролюючих апетит, а це значить, що людина буде відчувати більш сильний голод, особливо бажання з’їсти чогось солодкого. Недостатній сон знижує і рівень гормону росту. Гормон росту стимулює збільшення м’язової маси (а м’язи спалюють жир), а також покращує чутливість до інсуліну, що зменшує тенденцію до відкладення жиру. Якщо як слід не висипатися, ризик ожиріння підвищується на 30% і можна очікувати середнього збільшення маси тіла на 2,3 кілограма.

Підтримайте наднирники, щоб зменшити тягу до солодкого


Цукрозалежні 2-го типу можуть набрати вагу в двох випадках: в фазі стресу і високого рівня кортизолу та під час тяги до цукру в фазі низького рівня кортизолу та адреналінового виснаження. Якщо у вас буває гіпоглікемія, подумайте про те, щоб приймати препарати наднирників, до яких відноситься лакриця.

Лікуйте гіпотиреоз для профілактики збільшення маси тіла


Більше 26 мільйонів американців страждають від гіпотиреозу (захворювання, обумовлене недостатнім вмістом в організмі гормонів щитовидної залози). Однак менше третини з них отримує правильний діагноз і лікування. Це відбувається через те, що в більшості випадків звичайні аналізи крові не показують недостатності функції щитовидної залози. А поки функція щитовидної залози недостатня, утримати масу тіла в нормі практично неможливо. До симптомів гіпотиреозу відноситься втома, збільшення ваги, непереносимість холоду, низька температура тіла (нижче 37 ° C), болі і психічні порушення. Навіть декількох з цих симптомів вистачить, щоб виправдати пробний курс натуральних гормонів щитовидної залози. Якщо у вас гіпотиреоз, прийом тиреоїдних гормонів може різко поліпшити самопочуття і допоможе скинути непотрібні кілограми.

Виправте харчову недостатність, щоб прискорити метаболізм


При авітамінозі і нестачі мінеральних речовин організм, намагаючись отримати те, що йому необхідно, вимагає їжі більше, ніж зазвичай, а метаболізм загальмовується. Така тяга до їжі може бути викликана багатьма видами харчової недостатності, тому найефективніше працює загальна підтримка організму. Отримувати необхідні поживні речовини зручно за допомогою гарного вітамінного порошку.

Зупиніть надлишковий ріст дріжджів, щоб полегшити втрату ваги


Надмірне розмноження грибків (дріжджів, Candida) вносить значний вклад в тягу до солодкого і набір ваги. Хоча ми не знаємо механізмів цього явища, як тільки лікування зупиняє розмноження зайвих дріжджів, надмірна вага часто знижується. Головні причини дріжджової інфекції – надмірне споживання цукру і прийом антибіотиків.

Поширені проблеми, викликані дріжджовою інфекцією, включають хронічний синусит і спастичний коліт (газоутворення, здуття, діарея і запори). Якщо у вас є які-небудь з цих симптомів, ймовірно, ви страждаєте від надмірного розмноження дріжджів.

Вилікуйте інсулінорезистентність, щоб відрегулювати рівень цукру в крові


Гормон інсулін організм використовує для регулювання рівня цукру в крові. Це ключ, що відкриває двері з крові в клітини, щоб в них потрапило паливо – цукор. Завдяки цьому ми отримуємо енергію. Інсулін допомагає спалити більше калорій, прискорюючи метаболізм і зменшуючи масу тіла.

На жаль, багато факторів сучасного життя призводять до так званої інсулінорезистентності. При цьому для переміщення цукру з крові в клітинні топки потрібно дуже високий рівень інсуліну. Одна з основних причин інсулінорезистентності – надмірне споживання цукру, особливо фруктози, яка міститься в газованих і фруктових напоях. Високий рівень інсуліну змушує організм перетворювати вуглеводи в жир, і це одна з головних причин оборотного набору ваги. Інші фактори – недостатня фізична активність і гормональний дисбаланс, який ми обговорювали вище.

Щоб виявити інсулінорезистентність, потрібно пройти простий аналіз на рівень інсуліну в крові натще. Нормальним (тобто будь-яким, крім двох найвищих і найнижчих відсотків) вважається рівень від 2 до 25 одиниць / мл, проте якщо вранці натщесерце рівень інсуліну в крові вище 10-14, можна вважати його підвищеним і вказуючим на інсулінорезистентність.

Якщо у цукрозалежних жінок спостерігається аномальний ріст волосяного покриву на обличчі, інсулінорезистентність може бути пов’язана з підвищеним рівнем чоловічого гормону тестостерону. На це вказує високий або просто підвищений рівень в крові тестостерону, або ДЕАС. Така ситуація може викликати не тільки збільшення ваги, але і іншу проблему: синдром полікістозних яєчників (СПКЯ). За цим може послідувати втома, поганий сон, безпліддя і маса інших ускладнень. СПКЯ посилюється при надмірному споживанні цукру, але часто добре реагує на лікування метформіном.

Приймайте ацетил-L-карнітин для спалювання жиру


Іншою важливою причиною набору ваги є дефіцит карнітину. Якщо не отримувати достатньо цієї речовини, ваш організм буде перетворювати калорії в жир, який прибрати практично неможливо. Але звичайний прийом добавок не дає потрібного ефекту, тому що в цьому випадку карнітин не влучає у клітини в достатній кількості. Приймати слід 1000 мг ацетил-L-карнітину (він краще проникає в клітини) щодня протягом чотирьох місяців. Це дасть вам приплив сил і зробить можливим зменшення маси тіла.
Наверх