Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 10 лис 2020 10:00

Карантин вихідного дня: Як діятиме і скільки триватиме

Карантин вихідного дня: Як діятиме і скільки триватимеМіністерство охорони здоров’я пропонує посилити карантинні заходи. Їх вже найближчими днями розглянуть на засіданні Уряду.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

– Ми розуміємо, що повний локдаун буде великим випробуванням для економіки України, зокрема для малого і середнього бізнесу. Але нам важливо розірвати ланцюг передачі захворювання. Тому ми ініціюємо введення жорсткого карантину “вихідного дня”. Це допоможе зменшити кількість контактів між людьми, — наголосив очільник МОЗ.

Міністр зазначив, що прогнозно такий карантин діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Водночас МОЗ ініціює закриття розважальних і торгових центрів у вихідні дні, а також обмеження роботи ресторанів до режиму “на виніс”.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, карантин вихідного дня в Україні триватиме кілька тижнів. Посилені заходи допоможуть уникнути локдауну.

Глава держави підкреслив, що цей захід дозволить уникнути великого збільшення кількості хворих на COVID-19 і дасть час на підготовку ліжок в лікарнях. "Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок та тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим", - зазначив Зеленський.
Наверх