Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 17 лис 2020 07:00

Уряд перезавантажить гарячу лінію з протидії насильству "15-47"

Уряд перезавантажить гарячу лінію з протидії насильству "15-47"Урядовий кол-центр з протидії насильству мусить повноцінно запрацювати вже з початку 2021 року.

На цьому під час міжвідомчої наради наголосила Ольга Стефанішина, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, передає Урядовий портал.

Нарада була присвячена оптимізації роботи у 2021-2022 роках урядової «гарячої лінії» 15-47 з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

«Проблема домашнього насильства загострилась під час коронакризи, про що свідчить зростаюча кількість звернень від постраждалих до Національної поліції. “Гаряча лінія” 15-47 має якнайшвидше стати високоефективним кол-центром, куди людина може зателефонувати і бути впевненою, що гарантовано отримає фахову консультацію чи рекомендацію щодо подальших дій або можливої допомоги», – зазначила Віце-прем’єр-міністр.

Станом на сьогодні роботу «гарячої лінії» забезпечують 15 фахівців, серед яких кваліфіковані юристи та психологи. Команда гарантує анонімність та конфіденційність інформації кожного дзвінка. Разом з тим, спроможність цієї команди потребує оптимізації, оскільки кількість звернень щодо домашнього насильства внаслідок пандемії коронавірусу почала перевищувати фізичні можливості групи вчасно реагувати.

«Поряд із підвищенням ефективності роботи кол-центру необхідно забезпечити й дієву координацію між відповідальними органами влади для практичного вирішення проблем домашнього насильства. Очевидно, що вирішальну роль у подоланні й запобіганні насильства у родинах має відіграти ефективна взаємодія Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, а також Центру правової допомоги», – наголосила Ольга Стефанішина.

Довідково

Сервіс урядової гарячої лінії доступний цілодобово за номером 15-47.

Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

На «гарячій» лінії:

– надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства,
– надається психологічна допомога потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.

Національна гаряча лінія «15-47» запрацювала в експериментальному режимі з 11 лютого. За 9 місяців на гарячу лінію надійшло 8859 звернень щодо домашнього насильства. Зокрема, понад 5014 – від жінок, 785 – від чоловіків, а також 2441 звернення стосувались насильства над дітьми або ж проти матері на очах дитини.
Наверх