Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 13 чер 2017 13:08

Цього тижня на Черкащині прогнозують грозові дощі

Цього тижня на Черкащині прогнозують грозові дощіЗа прогнозом синоптиків, цього тижня погоду формуватимуть атмосферні фронти північних циклонів. Тому на Черкащині очікуються окремі грозові дощі та похолодання

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Незважаючи на значні коливання температури повітря, початок червня видався теплим та сухим. Лише у Золотоноші та Жашкові випало 20-36 мм дощу, або 70-160% декадної норми, на решті території -0,4-6 мм.

Площа із ґрунтовою засухою під озимою пшеницею збільшилась, при цьому у східній частині, де вона триває третю декаду, поглибилась та поширилась у західному напрямку. На окремих площах центральних районів області, зокрема Смілянський та Звенигородський, запаси продуктивної вологи метрового шару грунту під озимою пшеницею становлять лише 5-17 мм, проти оптимальних для формування та наливу зерна – 60-80 мм.

Віталій Постригань відзначив, що ситуація складна, особливо у східній частині. Проте, через чергування періодів потеплінь із похолоданнями та відсутність атмосферної засухи, – не критична.
Наверх