Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 23 лис 2020 12:00

Коронавірус в Україні: Міністр розповів про посилення контролю карантину

Коронавірус в Україні: Міністр розповів про посилення контролю карантинуМіністерство цифрової трансформації повідомило, які цифрові інструменти в боротьбі з коронавірусом збираються запроваджувати в Україні. Серед нововведень – QR-системи для моніторингу ситуації в публічних місцях, електронний рецепт на антибіотики і новий чатбот, який буде моніторити наповненість лікарень. Зокрема, цей чатбот підкаже бригаді швидкої допомоги, в яку установу везти пацієнта. Також змінюються правила ПРЦ-тестування.

Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

“Електронні направлення на ПЛР-тестування. Інструмент вже працює в поліклініках, готуємо функціонал для “швидких” і стаціонару. Це дозволить моніторити результати тестування і терміни дії тесту”, – уточнив Федоров.

Контролювати самоізоляцію українців допоможе додаток “Вдома”. Його теж чекає оновлення. У новому додатку люди будуть вказувати симптоми, а Центр громадського здоров’я – аналізувати стан людини. За задумом Мінцифра, це розвантажить сімейних лікарів і дасть можливість якомога швидше реагувати на погіршення стану здоров’я пацієнта.
Наверх