Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 06 гру 2020 10:00

COVID-19: Стало відомо, хто в Україні отримає перші вакцини від коронавірусу

COVID-19: Стало відомо, хто в Україні отримає перші вакцини від коронавірусуМіністерство охорони здоров’я затвердило кількість людей, яким планують в наступному році зробити щеплення від коронавірусу – це 20 мільйонів 851 тисяча українців.

Про це під час конференції «Результати першого року впровадження Стратегії імунопрофілактики» заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Крім того, відомство затвердило пріоритетні групи, які отримають вакцини в першу чергу:

- медики;
- військові, зокрема в зоні ООС;
- працівники соціальної сфери;
- ті, хто знаходиться і працює в інтернатах або будинках престарілих;
- люди старше 60 років з соматичними захворюваннями, які призводять до смерті, якщо людина хворіє коронавірусів (наприклад, хвороби серця). У цій групі найбільше людей - приблизно 7 мільйонів.

Також МОЗ затвердив заявку на безкоштовну вакцину від коронавірусу, згідно з якою Україна отримає 8 мільйонів безкоштовних доз вакцини в рамках глобального механізму COVAX. Ця програма передбачає подвійне введення дози, тому зробити щеплення зможуть чотирьом мільйонам людей.

Вакцину для решти 16 мільйонів планують придбати за кошти Європейського інвестиційного банку ($50 мільйонів) і на додаток завершуються переговори зі Світовим банком з приводу $50-75 мільйонів.
Наверх