Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 09 гру 2020 11:00

"Проєкти розвитку, соцоб’єкти та туристичні магніти": Міністр розповів про пріоритети Великого будівництва-2021

"Проєкти розвитку, соцоб’єкти та туристичні магніти": Міністр розповів про пріоритети Великого будівництва-2021Програма «Велике будівництво» не зупиняється і буде продовжена. На наступний рік вже є план з реконструкції та будівництва соціальних об’єктів та спортивної інфраструктури.

Про це Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

«На даному етапі регіони проводять відбір  проєктів та надсилають свої пропозиції до Мінрегіону. Тож найближчим часом ми зможемо анонсувати нові проєкти «Великого будівництва» на 2021 рік. Усі вони будуть узгоджуватися в ході конкурсного відбору та перевірятися на відповідність трьом пріоритетам Державної регіональної стратегії на 2021-2027 роки: економічний розвиток регіонів та окремих територій, територіальна згуртованість, розвиток людського капіталу і доступність якісних послуг», — зазначив Міністр.

Передбачається, що наступного року не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку будуть спрямовані на проєкти розвитку для створення робочих місць, покращення якості комунальних послуг та забезпечення економічного зростання регіону. 50% будуть спрямовані на об’єкти соціальної інфраструктури (школи, садочки, ЦНАПи, центри безпеки) та 20% — на підтримку туристичних магнітів з урахуванням особливостей регіону.

Міністр також прокоментував обсяг фінансування ДФРР передбачений у проєкті Державного бюджету на 2021 рік.

«Урядом вже подано на друге читання проєкт Держбюджету у якому на ДФРР закладено 4,6 млрд грн. Звичайно, з точки зору реформи ДФРР і планів Мінрегіону щодо реалізації його проєктів, ми розраховували на інший обсяг фінансування, оскільки реформа ДФРР передбачає поступове його збільшення з 1 до 3% видаткової частини Держбюджету до 2023 року. Але ми вже готуємо перелік відповідних проєктів виходячи з доведеного розміру Фонду. Впевнений, що при позитивному сценарії реалізації бюджету в 2021-му році нам вдасться збільшити цей показник», — повідомив Олексій Чернишов.
Наверх