Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 15 гру 2020 10:00

Хмарна без істотних опадів погода переважатиме цього тижня на Черкащині

Хмарна без істотних опадів погода переважатиме цього тижня на ЧеркащиніНа Черкащину пробилися атмосферні фронти південного циклону «Andira», які зумовили теплу, проте некомфортну та вологу погоду. 12-13 грудня спостерігалися опади переважно у вигляді мокрого снігу та дощу загальною кількістю 7-14 мм, або 40-80% декадної норми. Зіткнення тепла та холоду, у супроводі мокрого снігу та дощу, призвело до ожеледних явищ, а саме, ожеледі та ожеледиці на дорогах.

Про це розповідає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом синоптиків, на цьому тижні право визначати погоду у нашому регіоні розділяють область високого атмосферного тиску зі сходу «Xavier» і циклонічна депресія з півдня. Спільними зусиллями вони забезпечать безпечний перебіг синоптичного процесу. Правда, позначиться і близькість «старого» атмосферного фронту, який простягнеться трохи південніше майже в широтному напрямку. Переважатиме хмарна без істотних опадів погода з температурою вночі 0-5º морозу, вдень 3º морозу – 2º тепла.

Умови для ожеледиці зберігаються, дороги та тротуари слизькі, тому водіям та пішоходам потрібно бути обережними. В тренді залишаються теплі речі.
Наверх