Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація 22 гру 2020 10:00

ДПС інформує: З 23 травня 2020 року внесено зміни до Податкового кодексу України в частині вимог до підтвердження податкової звітності

ДПС інформує: З 23 травня 2020 року внесено зміни  до Податкового кодексу України в частині вимог до підтвердження податкової звітностіГоловне управління ДПС у Черкаській області звертає увагу платників, що Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України в частині вимог до підтвердження даних, визначених у податковій звітності, а також документального підтвердження виконання вимог податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.

Зокрема, внесено зміни до п. 44.5 ст. 44 Податкового кодексу України. Так, у разі надання платником податків у порядку та строки, визначені абз. 1 п.п. 44.5., повідомлення та неможливості проведення перевірки платника податків у зв’язку із втратою, пошкодженням або достроковим знищенням платником податків документів, строки проведення таких перевірок переносяться до дати відновлення та надання документів в межах, визначених цим підпунктом строків, але на строк не більше ніж 120 днів.

Також звертаємо увагу, що у разі не відновлення документів, зазначених у п. 44.1 та п. 44.3 ст. 44 Податкового кодексу України, або їх повторної втрати, пошкодження чи дострокового знищення, що відбулися після використання платником податків права на їх відновлення у порядку, передбаченому цим пунктом, вважається, що такі документи були відсутні у такого платника податків на час складення такої звітності або на час виконання ним вимог митного, валютного та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.
Наверх