Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Політика 26 гру 2020 12:00

"Депутат - це не хтось далеко у Києві, він має бути поряд з людьми": Народний депутат України Олександр Скічко підтримує Мошнівську громаду

"Депутат - це не хтось далеко у Києві, він має бути поряд з людьми": Народний депутат України Олександр Скічко підтримує Мошнівську громаду21 грудня напередодні важливої для Мошенської ОТГ сесії сільради до Мошен завітав народний депутат Олександр Скічко. Для нього такі візити справа вже звична – на окрузі Олександр працює майже половину свого депутатського робочого часу.

«Я в Мошнах вже як дома, іноді відчуваю себе так, ніби завжди тут живу», – сказав він під час зустрічі з головою ОТГ Богданом Шкарбутою, сільськими старостами та депутатами сільради.

Нашого земляка цікавив традиційно стан справ у громаді, плани на майбутнє, питав, у чому може посприяти.

«Станом на початок квітня 2020 року нам вдалося відновити центральну вулицю села Мошни, а також головну торгівельну площу, де працює місцевий продовольчий ринок. Велика перемога для маленького села. Я доклав максимум зусиль, аби дороги тут були відремонтовані. У планах громади відремонтувати всі дороги ОТГ і зробити на них освітлення. Це приблизно 100 км доріг. Та ремонт доріг – це пів справи. Необхідно їх ще зберегти. Місцеві скаржаться, що по новеньким, щойно відремонтованим дорогам їздять перевантажені фури, що псують покриття. Цим питанням вже займаються», – пише після зустрічі з керівництвом Мошенської ОТГ Олександр Скічко на своїй сторінці у Фейсбуку.

Голова ОТГ Богдан Шкарбута розповів, що в планах громади відкриття у Мошнах Центру надання адміністративних послуг. Але приміщення, призначене під цей проєкт, потребує капітального ремонту. Необхідну документацію готують, після чого буде оголошено відкритий тендер, і підрядник, який переможе, розпочне роботу.

Олександр Скічко також звернув увагу керівників громади на можливість скористатися державною програмою «Шкільний автобус» - вона дає можливість новоствореним ОТГ безкоштовно отримати у своє розпорядження транспорт для перевезення школярів з дому на заняття. Для цього громада має подати заявку в обласну держадміністрацію.

Олександр запитував представників громади, чи є якісь нагальні питання, з якими громаді зараз важко самостійно впоратись, чи треба його допомога. Керівництво громади пообіцяло обов’язково визначитись із проєктами, які можуть потребувати підтримки нардепа, і повідомити його. Адже спочатку громаді треба ухвалити свій бюджет – на останній цього року сесії сільради. Тоді вже буде зрозуміло, на які проєкти коштів у громади вистачає, а на які необхідна допомога.
"Депутат - це не хтось далеко у Києві, він має бути поряд з людьми": Народний депутат України Олександр Скічко підтримує Мошнівську громаду"Депутат - це не хтось далеко у Києві, він має бути поряд з людьми": Народний депутат України Олександр Скічко підтримує Мошнівську громаду"Депутат - це не хтось далеко у Києві, він має бути поряд з людьми": Народний депутат України Олександр Скічко підтримує Мошнівську громаду"Депутат - це не хтось далеко у Києві, він має бути поряд з людьми": Народний депутат України Олександр Скічко підтримує Мошнівську громаду
Наверх