Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 січ 2021 13:00

Лікар попередив про серйозні наслідки легкої форми коронавірусу

Лікар попередив про серйозні наслідки легкої форми коронавірусуЛікар Токійської клініки Hirahata clinic Коїті Хірахата розповів про те, що наслідки коронавірусу можуть нести більш серйозні наслідки в порівнянні з самим захворюванням.

Хірахата займається створенням бази даних людей, які страждають саме від наслідків Covid-19. Для них він також проводить відповідний курс лікування.

За його словами, більше третини тих, у кого були проявилися наслідки коронавірусу стали лежачими хворими вже після захворювання. Лікар також заявив, що навіть ті, хто всього лише один день пролежав з температурою або зовсім перехворів безсимптомно, стикаються з важкими наслідками.

Так, серед пацієнтів, які страждають від наслідків коронавірусу, 97,1 % скаржаться на слабкість, 86,8 % - на депресію, а 83 % - на «туман в голові».

Також серед симптомів відзначають головний біль, безсоння, труднощі при диханні, відсутність апетиту, випадання волосся і біль у всьому тілі.

Фахівець додав, що від наслідків захворювання при легкій формі страждають переважно відносно молоді люди до 40-50 років: вони становлять понад 80 відсотків хворих. Він також підкреслив, що жінки стикаються з цією недугою в півтора рази частіше за чоловіків.

«Якраз та вікова категорія, в якій перебіг хвороби вважається найбільш легким, дає більш тяжкі наслідки після захворювання. А ті, у кого хвороба проходила безсимптомно, найбільш схильні до тяжких наслідків», - уточнив Хірахата.
Наверх