Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне 16 січ 2021 12:30

«МОШНІВСЬКА ГРОМАДА ПРОТИ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ГАЗ І ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ», - БОГДАН ШКАРБУТА

«МОШНІВСЬКА ГРОМАДА ПРОТИ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ГАЗ І ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ», - БОГДАН ШКАРБУТА1 січня в Україні вкотре відбулося підвищення тарифів на газ та електроенергію.

В країні зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена вірусом СОVID-19, поглиблюється криза в економіці, збитків зазнають підприємці, зростає безробіття та рівень бідності. Платоспроможність українських родин погіршилась. Багато з них опинилися на межі виживання. Субсидії та пільги в повній мірі не компенсують втрати домогосподарств на житлово-комунальні послуги.

За таких умов підвищення цін на електричну енергію та природний газ для населення перетворюється на чинник дестабілізації ситуації в країні. Веде до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь.

Стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Враховуючи рівень реальних доходів населення, подальше підвищення цін на енергоносії та комунальних тарифів призведе до прямого порушення цих прав українських громадян.

Глибоко переконаний — у скрутні часи держава має захищати своїх громадян, а не бити їх у спину. Тому будь-які рішення, що збільшують фінансовий тягар для населення, є несправедливими, невчасними і мають бути негайно переглянуті.

Моя позиція і позиція більшості депутатів Мошнівської сільської ради чітка і послідовна: ми категорично проти підвищення тарифів на газ та електроенергію для населення. Особливо у такий складний для країни період.

Найближчими днями я скликаю позачергову сесію Мошнівської сільської ради, на порядок денний якої буде винесене єдине питання "Про звернення до Президента України, Верховної ради України та Кабінету Міністрів України щодо несправедливого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію на підвищення тарифів на енергоносії". Я впевнений, що депутати одноголосно підтримають дане питання.

Я, як голова, і Мошнівська сільська рада завжди відстоювали і відстоюватимемо інтереси та права жителів громади.

Мошнівський сільський голова Богдан Шкарбута
Наверх