Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 04 лип 2017 01:17

Управління ДСНС у Черкаській області закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах

Управління ДСНС у Черкаській області закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемахНа території області спостерігається підвищення температурних показників та незначна кількість опадів. За таких умов можливе виникнення пожеж у природних екосистемах.

Про це інформує Управління ДСНС у Черкаській області.

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, можуть спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

Найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо збільшується кількість такого роду пожеж у весняно-літній період.

Саме тому, з метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах, рятувальники проводять профілактичні заходи з громадянами.

Співробітники Служби порятунку нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави і сміття. Рятувальники особливо наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж і трагічних наслідків.

Рятувальники нагадують, що самовільне випалювання рослинності або її залишків суворо забороняється.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Управління ДСНС у Черкаській області закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах
Наверх