Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Черкаський район. Новини 23 лют 2021 12:00

Спільними зусиллями до успіху!

Спільними зусиллями до успіху!Пандемія в усьому світі змінила ринок праці і наша країна не виключення. До служби зайнятості в період карантинних заходів звертаються різні люди, які опинились без доходів та прагнуть знайти роботу. Деякі клієнти одразу працевлаштовуються, а для деяких процес пошуку підходящої вакансії затягується. Особливо складно конкурувати на сучасному ринку праці людям, які тривалий час не працювали, або досягли передпенсійного віку. Деяким, спочатку потрібно підвищити свою кваліфікацію, комусь пройти перепідготовку.

Про це інформує пресслужба РФ ЧОЦЗ.

Проте, як кажуть: «Хто стукає, тому відкривають». І от, можливість продовжити трудову діяльність на новому місці роботи, виходячи зі свого досвіду, навичок та вмінь, з'явилася після тривалого перебування на обліку в службі зайнятості у жительки с. Худяки, Ніни Мусько.

За освітою вона бухгалтер, з великим досвідом в минулому. «Я працювала за фахом в столиці, - розповідає Ніна Миколаївна. Але 10-річний період роботи на підприємстві довелося перервати у зв'язку з сімейними обставинами. Тривалий час змушена була підробляти зовсім за іншими спеціальностями».

Під час спілкування з фахівцем служби зайнятості Ніна Миколаївна наголосила, що хотіла б повернутися до професійної діяльності. Тому спеціалістами служби зайнятості постійно опрацьовувалась інформація про актуальні вакансії, в тому числі новостворенні. Так, коли в с. Худяки підприємець Надія Гайдамака створила нове робоче місце бухгалтера, Ніна Миколаївна одразу зацікавилась, пройшла стажування і була прийнята на постійне місце роботи. На даний момент Ніна Мусько із задоволенням знову працює за улюбленою спеціальністю.

Служба зайнятості в період карантину продовжує сприяти у працевлаштуванні безробітних і підбирати кадри роботодавцям. Так, за період карантину Черкаською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості було працевлаштовано понад 700 осіб.
Наверх