Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 24 лют 2021 06:00

Пандемія коронавірусу: Запис на вакцинацію - коли і як це зробити

Пандемія коронавірусу: Запис на вакцинацію - коли і як це зробити
Усі охочі з 1 березня зможуть записатися у лист очікування на вакцинацію від коронавірусу. Відповідна послуга буде доступною через додаток «Дія» і портал «Дія», а також контакт-центр МОЗ з питань Covid-19.

Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

«МОЗ спільно з Мінцифрою збільшили кількість послуг, які може отримати громадянин у своєму смартфоні або з комп’ютера, не виходячи з дому. Ми створили послугу – запис у лист очікування на вакцинацію від Covid-19, який буде доступний у додатку і на порталі Дія. Це дуже важливо і стосується українців, які хочуть записатися в чергу (на вакцинацію) у віці від 18 до 59 років», – повідомив Кучер.

Він нагадав, що, відповідно до дорожньої карти вакцинації, передбачена така послідовність вакцинації:

- на першому етапі вакцинуватимуть медпрацівників лікарень, які працюють із хворими на Covid-19, жителів закладів для людей похилого віку, військовослужбовців у зоні проведення ООС;
- на другому етапі – медпрацівників, осіб у віці 80+ і соціальних працівників;
- на третьому етапі – осіб у віці від 65 років, працівників критично важливих структур, державної безпеки, працівників сфери освіти;
- на четвертому етапі – осіб від 60 років, осіб із хронічними захворюваннями, осіб, які працюють і відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

Українці у віці від 18 до 59 років, які не входять до зазначених груп вакцинації, можуть вакцинуватися на п’ятому етапі.
Наверх