Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 кві 2021 08:30

Синоптики спрогнозували тижневу погоду на Черкащині

Синоптики спрогнозували тижневу погоду на Черкащині
Розпочався Вербний тиждень, який зазвичай на Черкащині буває холодним. Так і в цьому році – останніми днями дещо похолодало.

Про погоду на тиждень розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Температура знизилася на 2-3º: середньодобова до 7-8º тепла, вдень не вище 10-14º, вночі лише 1-3º тепла. На висоті 2 см від поверхні ґрунту відмічалися заморозки 0-2º, а минулої ночі у Золотоноші зареєстрували 5º морозу.

По області пройшли нерівномірні зливові дощі, кількістю 3-23 мм. За прогнозом, на Черкащині домінує циклонічний характер погоди. Сьогодні очікується вплив чергового південного циклону. Найбільша кількість дощу прогнозується у Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Донецькій областях.

На Черкащині найбільш суттєві дощі можливі у південних та східних районах, вони будуть короткочасними, місцями з грозами та поривчастим вітром. При цьому, температурний фон суттєво не зміниться: вночі +2..+4º, вдень +12..+14º.

Посеред тижня антициклон зумовить більше сонця та тепла. Вітри зміняться на південні, температура дещо підвищиться: вночі +4..+9º, вдень +13..+18º. Суттєві опади малоймовірні.

– Тобто, щонайменше тиждень розраховувати на інтенсивне наростання тепла не варто, періодично випадатимуть дощі, але й без заморозків, – підсумував Віталій Постригань.
Наверх