Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 травня 2021 14:00

На загал презентували Портал спроможності громад

На загал презентували Портал спроможності громад
Інформаційно-аналітичний портал спроможності громад презентували в Україні. Це – стартовий майданчик великої інформаційної бази, який дасть змогу аналізувати та оцінювати ситуацію в кожній громаді. Ресурс створений за підтримки партнера Мінрегіону – Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

«Портал допоможе органам влади та громадськості здійснювати моніторинг, аналіз та оцінку стану та результатів роботи кожної громади за допомогою визначених показників. Вчасний та ефективний моніторинг з боку Мінрегіону допоможе у розбудові та ефективній організації виконання визначених завдань громадами. Спільні цілеспрямовані дії сприятимуть покращенню інфраструктури в регіонах. Підтримка розвитку спроможних громад – є пріоритетом децентралізації», – зазначив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

Показники на порталі розбиті на три групи:

- демографія,
- інфраструктурний розвиток,
- фінансове забезпечення.

Набір цих даних корелюється з тими критеріями, на які Уряд орієнтувався на усіх етапах створення спроможних громад. Перелік показників не остаточний і згодом доповнюватиметься іншими даними, які регулярно оновлюватимуться.

«Розраховуємо, що набір даних дозволить нам вийти на інтегрований показник спроможності громад, який демонструватиме, на якому місці знаходиться та чи інша громада серед інших в країні», – зауважив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Дані будуть корисними представникам місцевого самоврядування, державної влади, профільних асоціацій, а також громадянського суспільства.

Презентація порталу відбулася за технічної підтримки швейцарсько-українського проєкту DESPRO.
Наверх