Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 травня 2021 12:00

Футуролог передрік світу нові пандемії

Футуролог передрік світу нові пандемії
Провідний японський футуролог, консультант уряду Японії Моріносуке Кавагуті (Morinosuke Kawaguchi) передрік світу нові пандемії.

За словами фахівця, причини появи пандемій залишаться незмінними: поганий загальний стан здоров'я людей і їхнє небажання змінювати спосіб життя.

Консультант уряду Японії каже, що в критичні моменти люди налякані і очікують гіршого розвитку ситуації. «Але як і інші проблеми, ця теж пройде. Потім знову все повертається на свої місця, як ніби нічого й не було», ─ спрогнозував він.

Моріносуке Кавагуті зауважив, що «неприємна правда» про поганий стан охорони здоров'я в багатьох країнах, а також про поширення діабету і ожиріння серед населення Землі залишиться.

«І очевидно це важливе питання, що має відношення до смертності від коронавірусу. Просто ніхто не говорить про це. Люди кажуть про вакцинацію, санітарну профілактику, всіляких медичних проблемах або підтримку економіки урядом», ─ підкреслив Кавагуті.

Він наголосив, що навіть в таких умовах люди не хочуть змінювати спосіб життя і не відносяться до проблеми серйозно.

Крім того, політики і медичні компанії прагнуть отримати вигоду в нинішній ситуації. У зв'язку з цим футуролог передбачив, що пандемія коронавірусу не стане останньою смертельною інфекцією, що поширилася на планеті. «Ситуація може повторитися, хоча віруси внесли свій вклад в еволюцію людства», ─ резюмував він.
Наверх