Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 04 травня 2021 12:00

"ЕКО-ФЕСТ"-МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ": Кумейківський старостинський округ Мошнівської територіальної громади

"ЕКО-ФЕСТ"-МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ": Кумейківський старостинський округ Мошнівської територіальної громади
З настанням сприятливих погодних умов на території Кумейківського старостинського округу розпочаті роботи по благоустрою та санітарного прибирання території округу.

Починаючи з березня місяця велися роботи по упорядкуванню місцевого кладовища. Вирізані всі некультурного походження порослі, упорядковано бездоглядні поховання, винесені повалені буревіями в попередньому році дерева. Упорядкована прилегла територія та смітники на території та за межами кладовища. Приймали у роботах участь місцеві жителі, а також активно долучилися працівники ДНЗ «Гайок» на чолі з завідувачкою Іващенко Ольгою Григорівною, працівники та педагоги, в яких був вільний час, ЗОШ с. Кумейки, працівники закладу культури на чолі з директором Будинку культури Кузьменком Миколою Анатолійовичем, паспортист та староста округу. Долучився до даної роботи і ФОП Нечипоренко Анатолій Петрович, який надав техніку для упорядкування-розрівнювання ландшафту прилеглої території кладовища та у самому кладовищі місця для поховань.

Особливо насичений працею був день 31.03.2021р, в який проводилися роботи і на кладовищі, і на сміттєзвалищі, і по впорядкуванню парку. Ця робота уся проводилася завдяки людям, які є відповідальними, свідомими, одним словом «хорошими людьми, людьми свого слова»! Після обговорення щодо проведення робіт, нікого не потрібно було ні контролювати, ні нагадувати нікому. Усі виконували попередньо обумовлені завдання . З відповідальністю і совістю!

Нечипоренко Анатолій Петрович провів власним транспортом 10.04.2021р збір та вивезення на полігон від домогосподарств побутових відходів ( орієнтовна кількість до 7 тон). Людина, яка зразу ж відкликається на прохання.

Білик Владислав Васильович. Багато хорошого хочеться висловити. Молода людина, яка йде на повний контакт і розуміє усі проблеми. Добропорядний, хазяїн свого слава і людяний (боюся перехвалити, але дякую за його щирість). Без усяких проблем вирішує усі питання. Під час проведення заходів без усяких відмовок провів роботу по упорядкуванню сміттєзвалища. А це не так просто. Люди виконували свої безпосередні задачі, а потім ще і дані роботи. Постійно надає допомогу у самих навіть найменших проблемах, не дивлячись на його завантаженість.

Окрема тема - кронування дерев парку для врятування їх від повної загибелі. Всі роботи проводилися на власному ентузіазмі і власні ресурси Пустовим Олександром Васильовичем та Чуйком Олександром Леонідовичем. Два покоління знайшли спільну мову для наведення ладу в парку. Це активісти у всіх роботах.

Постійно і активно допомагали їм директор БК Кузьменко Микола Анатолайович та пенсіонерка Копелець Валентина Левківна, яка, незважаючи на свій поважний вік, постійно допомагала у прибиранні. Допомагав власним трактором Копелець Іван Петрович, також Кравченко Валентина, Жила Василь, Плотник Олег, Гутенко Віталій та працівники округу Голінко Любов, Танана Людмила, Колісник Ганна та інші.

Також проведено часткове оновлення окраїни парку, а саме - посадка дерев вишні та горіха в к-сті 20 шт. Учасники - Чуйко О.Л. та В.А. і Кузьменко М.А.

Багато усього зроблено хорошого, що і не перелічити. І багато хочеться сказати про наших хороших працьовитих людей. Усі відносять з розумінням.

Хочу згадати і новопризначеного лісничого нашого місцевого лісництва Пуша Олександра. Є співпраця і з іншими підпримцями, які працюють на території округу. Активні: колектив ДНЗ «Гайок» на чолі з завідувачкою Іващенко Ольгою Григорівною; обслуговуючий персонал та педагоги нашої місцевої школи на чолі з директором Постіл Катериною Антонівною; місцеві жителі - Копелець Валентина Левківна; Пустовий Олександр Васильович, Чуйко Олександр Леонідович; підприємці - Нечипоренко Анатолій Петрович, Білик Владислав Васильович.

Правду кажучи, не очікувала такої підтримки з боку жителів, працівників та підприємців. Щирі слова Вам подяки. Це є доказом того, що ми дружні, працьовиті і щирі кумейчани, які разом можуть подолати усі труднощі!

Староста Кумейківського старостинського округу Валентина Чуйко
Наверх