Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини / Суспільство 06 травня 2021 15:30

"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)

"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)
По всій Україні, як завжди навесні, в усіх її куточках, містах, селищах та селах відбуваються заходи по прибиранню та облаштуванню територій. Цього року, вже на сьогодні велика Мошнівська громада також долучилась до незмінної Всеукраїнської весняної традиції. За ініціативи сільської влади, безпосередньо сільського голови Богдана Шкарбути, при підтримці жителів громади та підприємств і установ, що провадять свою діяльність в Мошнівській громаді, майже два місяці тривав «ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ», що розпочався в 20-х числах березня та завершився підсумковим соціально-культурним заходом в тиждень Світлого Христового Воскресіння.

Вчора 5 квітня біля Будинку культури в с. Мошни зібрались жителі громади, представники всіх п’яти старостинських округів, керівники підприємств та установ, керівний та депутатський склад Мошнівської громади.

Слова вдячності та шани від сільського голови БОГДАНА ШКАРБУТИ, були зверненні до всіх та кожного окремо, хто вніс свою неоціненну частинку в спільну та таку необхідну справу. Старостинські округи та всі активні учасники «ЕКОФЕСТУ», організації та установи, отримали ПОДЯКИ від всієї Мошнівської громади.

За два місяці щоденної роботи результат видно, як кажуть, неозброєним оком. Прибрані та чепурні села, підрізані дерева, посаджено більше тисячі зелених насаджень, прибрані належним чином місця спочинку наших рідних та близьких, приведені до ладу стихійні сміттєзвалища і започатковано збір та вивіз твердих побутових відходів на сміттєвий полігон в багатьох селах громади.

На облаштування територій вийшли всі без винятку освітні та медичні установи, заклади культури, організації, та долучились жителі зі своєю технікою, адже приємно робити добрі справи, а гуртом це ще й весело і легко. Відгукнулись на прохання громади великі та середні підприємства, товариства, організації і приватні підприємці.

Значну допомогу, підтримку та сприяння надав депутат Черкаської обласної ради від ВО «Черкащани», член постійної комісії обласної ради з питань екології, директор провідного аграрного підприємства ТОВ НВФ «Урожай» групи МХП ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК (важка спецтехніка для підгортання сміттєзвалищ, талони для вивозу сміття, саджанці дерев та посадковий матеріал).

За сприянням депутата долучилась до спільної справи і благодійна організація – БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «МХП- ГРОМАДІ» (директор ТЕТЯНА ВОЛОЧАЙ), надавши жителям громади приємний бонус - саджанці горіхів та кожному, хто брав активну участь в «Екофесті» – посадковий матеріал: пакунки з насінням «Посій насіння з МХП».

Вже п'ять років незмінним соціальним партнером громади є найбільший сільгоспвиробник Мошен - ПРАТ ЧОП "Агротехсервіс" та його директор ІГОР КРОПИВНИК, які, долучившись до спільної праці, і на сьогодні не залишились осторонь. Техніка підприємства, незважаючи на посівну компанію, допомогла і у вивозі сміття, і в облаштуванні територій сіл.

На теренах сіл Байбузи, Яснозір’я, Кумейки, Софіївка, Шелепухи та Тубільцівського округу спецтехнікою допомагало не менш потужне підприємство громади - ЯСП ТОВ «ПОНОМАР» (директор СЕРГІЙ ЯКИМЕНКО).

В Софіївському та Тубільцівському старостаті свою допомогу надав депутат Мошнівської сільської ради, керівник ТОВ «АРКОП» АНДРІЙ КОПІЄВСЬКИЙ.

Слова вдячності від усієї громади, а безпосередньо від жителів сіл Тубільцівського старостату та особисто від старости округу НАДІЇ ШАФІКОВОЇ висловлюємо ДП «Перемога Нова» і його директору ВІКТОРУ ГРИНЮКУ, товариствам ТОВ «ХОРС» та ТОВ «АДАНА – 3», депутату Мошнівської сільської ради, приватному підприємцю АНАТОЛІЮ МАРИНЧАКУ, який завжди тримає руку на пульсі допомоги, приватному підприємцю РОМАНУ КОЗУЛІ.

Окремі та щирі слова подяки шлють жителі Кумейківського старостату разом зі старостою ВАЛЕНТИНОЮ ЧУЙКО всім керівникам, що відгукнулись та долучились до спільних заходів, ВЛАДИСЛАВУ БІЛИКУ – директору ТОВ «Євробудекс», приватному підприємцю АНАТОЛІЮ НЕЧИПОРЕНКУ.

Разом ми зробили велику справу - прибирали парки, сквери, місця загального користування, зелені зонах, узбіччях доріг, біля водойм. Вивезли тонни відходів на централізоване сміттєзвалище. Висадили та обрізали тисячі дерев та кущів. Привели до ладу кладовища, пам’ятники, пам’ятні знаки.

Звичайно не обійшлось без людей, які організовували та всебічно допомагали та корегували такий нелегкий процес. Це – сільський голова БОГДАН ШКАРБУТА, заступник сільського голови ВОЛОДИМИР ШИМАНОВСЬКИЙ, старости округів НАДІЯ ШАФІКОВА, ПЕТРО ЛИСЕНКО, ВАЛЕНТИНА ЧУЙКО, СЕРГІЙ ГАЛАГАН, ГАННА ПОХОДЕНКО.

Давні народні вислови: «Що посієш – те і вродить», або «Що віддаєш - те і будеш мати» вже віками підтверджені своєю мудрістю. Ми зробили це для себе, своїх онуків та правнуків, щоб всі жили в ЛЮБОВІ, КРАСІ та ДОБРІ.

КРОК ЗА КРОКОМ РОБИМО НАШУ ГРОМАДУ ЧИСТОЮ!


А про хід соціально-культурного заходу з підведення підсумків «ЕКОФЕСТУ» ми розповімо на нашому сайті в окремому матеріалі.
"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)"ЕКОФЕСТ – МІСЯЦЬ ЧИСТОТИ" В МОШНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ. ПІДСУМКИ. ЧАСТИНА ПЕРША (ФОТО)
Наверх